Kontaktirajte nas za više informacija
X

Spomenik_Vojvodi_Putniku_1.jpg
 
Napredna pretraga Napredna pretraga
The Right Time The Right Place

Geografski Informacioni Sistem

Prezentacija finansirana od strane Američke agencije za međunaroni razvoj

Asocijacija gradova Vesnici mira

Salon antiratne karikatureUdruženje kragujevčana

Logo

Godišnji izveštaj gradskog građanskog branioca

Kancelarija zaštitnika građana

Zaštitnik građana

Gradski_građanski_branilac_Milica_Vuletić

Milica Vuletić

Milica Vuletić je rođena 1968.godine u Kragujevcu. Završila je Pravni fakultet. Od 1992.godine radila je kao advokatski pripravnik do marta 1994.godine kada je položila pravosudni ispit i nakon toga nastavila da radi u Republičkom geodetskom zavodu - Službi za katastar nepokretnosti Kragujevac. Od 1997.godine radila je u Službi za propise Skupštine grada Kragujevca, a od 2000. do 2004.godine u Službi pravne pomoći Skupštine grada Kragujevca.

Od 2004.godine radi kao u kancelariji Gradskog građanskog branioca - Ombudsmana.

Odlukom Skupštine grada Kragujevca od 23.maja 2005.godine postavljena je za Zaštitnika građana.

Kontakt:

Adresa: Trg slobode 1
Tel:       (034) 338 250
Faks:    (034) 338 260


Pošaljite elektronsko pismo

Zamenik zaštitnika građana

Zamenik_Gradskog_građanskog_branioca_Mihajlo_Ignjatović

Mihailo Ignjatović

Mihailo Ignjatović je rođen 1966.godine u Kragujevcu. Diplomirao je na Pravnom fakultetu 1994.godine. Od 1995.godine radio je kao advokatski pripravnik u advokatskoj kancelariji "Špacer". Pravosudni ispit položio je 1997.godine, nakon čega je nastavio sa radom kao advokat u svojoj advokatskoj kancelariji u Kragujevcu.

Odlukom Skupštine grada Kragujevca od 28.aprila 2005.godine postavljen je za zamenika Zaštitnika građana.


Kontakt:

Adresa: Trg slobode 1
Tel:        (034) 338 250
Faks:     (034) 338 260


Pošaljite elektronsko pismo
 

Kancelarija zaštitnika građana Kragujevca


Kancelarija Gradskog građanskog branioca - ombudsmana u Kragujevcu je osnovana drugog decembra 2004.godine, kao prva kancelarija u Centralnoj Srbiji. Prve kontakte je ostvarila sa pokrajinskom kancelarijom Ombudsmana Vojvodine.

U prvoj godini osnivanja, kancelarija se okrenula afirmaciji Instistuta Ombudsmana u Srbiji, a u tom periodu, zahvaljujući svojom rezultatima, kancelarija je postala članica Evropskog ombudsman incsituta (EOI), koji je sedište svih kancelarija u svetu.

Za četiri godine postojanja kancelarija je uradila nekoliko važnih projekata i kampanja.
 • Omogućila srednjoškolcima koji idu u škole van Kragujevca (u škole koje ne postoje na teritoriji grada) pravo na dalje korišćenje dečjeg dodatka.
   
 • Osmislila, pravno uredila i promovisana Jedinstveni đački parlament učenika srednjih škola Kragujevca.
   
 • Osmislila i organizovala seriju tribina "Formiranje mreže lokalnih ombudsmana", a rezultat ove inicijative su odluke o osnivanju kancelarija Ombudsmana u Kraljevu i Gornjem Milanovcu.
   
 • Uvela praksu izlazaka na teren radi neposrednog uvida u činjenično stanje, u cilju adekvatnog i blagovremenog rešavanja pritužbi građana.
   
 • Bila neposredan organizator akcija za pomoć deci bez roditeljskog staranja i osobama sa invaliditetom.
Sadržajna komunikacija sa kancelarijom Zaštitnika građana Republike Srbije, počela je odmah po osnivanju ove Institucije, a rezultat su ovlašćenja data kragujevačkoj kancelariji, uz koja ona može da kontroliše poštovanje prava građana u pojedinim republičkim Institucijama (npr. kontrola izdavanja ličnih i putnih isprava u MUP-u na teritoriji Šumadije).

U protekloj godini, kancelarija je posebnu pažnju posvetila saradnji sa kancelarijama zaštitnika u celoj Srbiji, organizacijom niza okruglih stolova na specijalizovane teme, poput okruglog stola:
"Saradnja lokalnih ombudsmana sa republičkim, uz primenu medijacije", gde su učešće uzeli Zaštitnici građana iz cele Srbije, uz prisustvo predstavnika Saveta Evrope, ili okruglog stola: "Unapređenje komunikacija u mreži Zaštitnika građana Srbije"

Odlukom Skupštine grada Kragujevca od 2.decembra 2008.godine, potvrđen je kontinuitet Institucije Ombudsmana u Kragujevcu, a kancelarija je dobila novi naziv - Kancelarija zaštitnika građana.GODIŠNJI IZVEŠTAJ KANCELARIJE GRADSKOG GRAĐANSKOG BRANOCA ZA 2008.GODINU