Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Географски информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке агенције за међународни развој

Асоцијација градова Весници мира

Салон антиратне карикатуреУдружење крагујевчана

Лого

Јавна расправа о нацртима закона о здравственој заштити и осигурању
   

Представницима локалне самоуправе, Градске управе за здравство и социјалну заштиту и здравствених инстутуција Дома здравља, Завода за стоматологију, Завода хитне медицинске помоћи, Института за јавно здравље, Апотекарске установе, Лекарске коморе као и представницима удружења пацијената, данас је у згради Градске управе одржана презентација и јавна расправа о Нацрту закона о здравственој заштити и Нацрту закона о здравственом осигурању.

У име града Крагујевца представнике Министарства здравља Републике Србије и учеснике јавне расправе поздравила је др Гордана Дамњановић, члан Градског већа за здравство и социјалну заштиту. Др Дамњановић је подсетила да је закон у области здравственог осигурања и заштите последњи пут ревидиран 2005. године и позвала све учеснике да узму активно учешће у јавној расправи.

У организацији Министарства здравља и подршку Градске управе прва презентација и јавна расправа одржана је данас у Крагујевцу а планиране су још у Новом Саду и Нишу.

О нацртима закона представницима здравственог осигурања, здравствених установа, приватних пракси, удружења пацијената говорили су помоћници министра Слађана Ђукић и Мирјана Ћирић. Према речима представника Министарства здравља нови закон би требало да донесе бројне новине и предности за грађане.

Нацрти закона о здравственој заштити и здравственом осигурању налазе се на сајту републичког Министарства здравља.

 

SocialTwist Tell-a-Friend
Претходна страна