Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Географски информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке агенције за међународни развој

Асоцијација градова Весници мира

Салон антиратне карикатуреУдружење крагујевчана

Лого

Обележени 24. сусрети српско – румунског пријатељства
   

У Дому српско - румунског пријатељства “Ризница“ у селу Лужнице отворени су 24. сусрети српско румунског пријатељства. Ове сусрете пре четврт века иницирали су тадашњи амбасадор Румуније у Србији, Град Крагујевац и Удружење “Ризница“.

У присуству гостију из Румуније, Црне Горе, представника великог броја ловачких удружења, удружења сликара из Румуније и Шумадије, сусрете је отворио Миљан Бјелетић, члан Градског већа за културу. Свечаности отварања присуствовала је и Јасмина Предојевић Симовић, помоћник градоначелника за одрживи и равномерни развој града и сарадњу са удружењима.

“Ризница“ сведочи о трајању пријатељства између две земље и два народа дужем од четвртине века а очекујем да ће трајати још дуго и из године у годину бити богатије. Град Крагујевац почетком седамдесетих година прошлог века успоставио је сарадњу са румунским градом Питештијем који је касније прерастао у Повељу о братимљењу. Сматрам да такви протоколарни документи не треба да се заврше на папирима, већ да управо овакви сусрети граде и богате односе двеју земаља и градова - рекао је Миљан Бјелетић, члан Градског већа за културу.

Двадесетчетврте сусрете у организацији Удружења српско румунског пријатељства Ризница под покровитељством града Крагујевца обележиле су бројне културне манифестације, сликарске колоније, изложбе, трибине и предавања, а уручене су и захвалнице и признања гостима из Румуније.     

 

SocialTwist Tell-a-Friend
Претходна страна