Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Географски информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке агенције за међународни развој

Асоцијација градова Весници мира

Салон антиратне карикатуреУдружење крагујевчана

Лого

Почело пролећно сређивање града
   

У оквиру пролећног сређивања града ЈКП “Зеленило“ почело је садњу садница ради попуњавања уличних дрвореда. Садња је започета у улици Краља Александра I Карађорђевића и у улици Саве Ковачевића. Планирана је допуна дрвореда одговарајућим садницама као и замена болесних и дотрајалих стабала новим.
 
Почели су радови и на реконструкцији пешачког коридора између трга Војводе Радомира Путника и улице Краља Петра I, поред ТЦ “Златна ружа“. Радове којима ће бити обухваћена реконструкција плочника и реконструкција степеница са проширењем и адаптацијом стрмих равни изводи ЈКП “Чистоћа“.

Почела је санација ударних рупа и враћање раскопаних јавних површина у првобитно стање по приоритетима на градским улицама. Екипе ЈКП “Чистоћа“ данас изводе радове у улицама Милоја Павловића, Ужичке републике, Атинској и Лазара Мићуновића.

У току је и посипање каменим материјалом са равнањем и ваљањем на теритирији МЗ Ердеч у улици Фрање Клуза. По завршетку радова екипе се селе у МЗ Бресница.

У делу Десанкиног венца од Чехословачког гробља ка споменику “Нада Наумовић“ започети су радови на постављању 44 стуба јавне расвете са светиљкама који недостају, чиме би се комплетирала јавна расвета у меморијалном комплексу “21. октобар“.

ЈКП “Паркинг сервис“ Крагујевац - служба сигнализације извршила је освежавање хоризонталне и вертикалне саобраћајне сигнализације у улици Драгослава Срејовића и околним улицама у склопу припрема ових улица за појачан саобраћај, с обзиром на то да почињу радови на реконструкцији моста на Лепеници у наставку улице Војислава Калановића.

У току је и обележавање хоризонталне сигнализације у улици Слободе, због појачаног пешачког саобраћаја ка факултетима.

Јавна чесма на платоу код хотела “Зеленгора“ која није била у функцији дужи низ година је демонтирана и на ремонту је у ЈКП “Водовод и канализација“. Извршена је промена позиције заштитних стубића на поменутом платоу ради обезбеђења ефикаснијег и сигурнијег обављања пешачког саобраћаја на том платоу.
 
ЈКП “Градска гробља“ започели су радове на уређивању гробља Бозман. Офарбани су стубови јавне расвете, постављене нове канте за смеће и започето је орезивање дрвећа и шибља као и сређивање стаза кроз гробље.   

 

SocialTwist Tell-a-Friend
Претходна страна