Контактирајте нас за више информација
X

Kragujevac_naselje_Mala_Vaga_15.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага
Географски информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке агенције за међународни развој

Асоцијација градова Весници мира

Салон антиратне карикатуреУдружење крагујевчана

Лого

Сервисне информације

Измена режима саобраћаја у улици Војислава Калановића

У периоду од 18. марта до 17. априла, уводи се привремени режим саобраћаја у улици Војислава Калановића због радова на санацији моста преко реке Лепенице код хале “Језеро“.

У том периоду возила јавног градског превоза путника, на линијама са ознаком:

  • 1, 4, 6, 7, 8, 10, 24, 610 и 611 у смеру од Пијаце ка Хали “Језеро“ упућују се из ул. Лепенички булевар у ул. др Јована Ристића, затим у ул. Драгослава Срејовића и даље регистрованом трасом.

Возила на линијама са ознаком:

  • 602, 603, 606, 608 и 609 у смеру од “Болнице“ ка “Аутобуској сатаници“ упућују се из ул. Града Сирена у ул. Лепенички булевар - ка кружном току, затим у улице Јужна обилазница, Милице Миљојковић, Драгослава Срејовића и даље регистрованом трасом.

Возила на линијама са ознаком:

  • 1, 6, 8, 10, 24 у смеру од Илине воде ка центру упућују се из ул. Драгослава Срејовића у ул. др Зорана Ђинђића затим у ул. Лепенички булевар и даље регистрованом трасом.

Возила на линијама са ознаком:

  • 4, 7, 602, 603, 606, 608, 609, 610 и 611 (поласци са Аутобуске станице) упућују се из ул. Војислава Калановића у ул. Драгослава Срејовића, затим у улице др Зорана Ђинђића, Лепенички булевар и даље регистрованом трасом.

За време измене режима саобраћаја, возила ће користити постојећа регистрована аутобуска стајалишта, а уводи се привремено двострано аутобуско стајалиште у улици Драгослава Срејовића код кућног броја 2/III непосредно после раскрснице са улицом Париске комуне.

Одељење за послове информисања
www.kragujevac.rs

ОДЛУКА о измени и допуни Ценовника основних комуналних услуга сахрањивања и осталих комуналних услуга које су у вези са основним комуналним услугама сахрањивања у ЈКП “Градска гробља“ Крагујевац

Апел због све већег броја пожара на отвореном простору

У овом периоду, на целом подручју Шумадијског управног округа забележен је изузетно велики број пожара на отвореном простору са тенденцијом свакодневног повећања.

У циљу спречавања пожара на отвореном простору који за последицу могу изазвати несагледиву штету на шумским и пољопривредним комплексима, површинама са ниским растињем, објектима и др. као и доследног спровођења Закона о заштити од пожара, Сектор за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова упозорава грађане да поштују одредбе Закона о ППЗ.

Управа за ванредне ситуације у Крагујевцу због повећаног броја пожара на отвореном простору, обавештава грађане да ће појачати активност инспектора на терену са циљем контроле поштовања одредби чл. 50. Закона о ППЗ.

Одељење за послове нформисања
www.kragujevac.rs

ОБАВЕШТЕЊЕ - о упису деце у ПРВИ РАЗРЕД ОСНОВНЕ ШКОЛЕ у школској 2017/2018. години

Република Србија
Град Крагујевац
Градска управа за ванпривредне делатности
Бр: 610 - 3  /XIII-17
Дана: 24. 02.2017.год.
Кграгујевац

I Градска управа за ванпривредне делатности на основу чл. 98. Закона о основама система образовања и васпитања (“Сл. гласник РС“ бр. 72/09, 52/11, 55/13, 35/15, 68/15 и 62/16)

ОБАВЕШТАВА
основне школе и родитеље на територији града Крагујевца о упису деце у
ПРВИ РАЗРЕД ОСНОВНЕ ШКОЛЕ у школској 2017/2018. години

1. У први разред основне школе у школској 2017/2018. години уписују се сва деца рођена од 01. марта 2010. године до 28. фебруара 2011. године.
2. Служба за здравствену заштиту предшколске деце Дома здравља Крагујевац спроводи преглед и вакцинацију деце за полазак у основну школу.
Преглед и вакцинација деце за упис у први разред основне школе обављаће се код изабраног педијатра у дечијим диспанзерима и то:

  • у Централном дечијем диспанзеру (контакт тел. 370 - 132)
  • у Дечијем диспанзеру - огранак Аеродром (контакт тел. 370 - 138)
  • у Дечијем диспанзеру - огранак Бресница (контакт тел. 381 - 400)
  • у Дечијем диспанзеру - огранак Станово (контакт тел. 323 - 004)

3. Потврду о здравственом прегледу и вакцинацији детета родитељи ће чувати до уписа детета у школу.
Обавештење о датуму и поступку испитивања детета које обављају психолог и педагог школе, као и обавештење о датуму уписа, родитељи ће добити непосредно у школи у коју дете уписују.

II Градска управа за ванпривредне делатности на основу чл. 97. Закона о основама система образовања и васпитања (“Сл. гласник РС“ бр.72/09, 52/11, 55/13, 35/15 , 68/15 и 62/16)

ОБАВЕШТАВА

родитеље деце стасале за упис у ПРИПРЕМНИ ПРЕДШКОЛСКИ ПРОГРАМ
на територији града Крагујевца у школској 2017/2018. години

1. У припремни предшколски програм у школској 2017/2018. години уписују се сва деца рођена од 01. марта 2011. године до 28. фебруара 2012. године.
2. Потврду о здравственом прегледу детета код изабраног педијатра родитељи ће чувати до уписа детета у припремни предшколски програм.

Све информације о потребној документацији и поступку уписа детета, родитељи ће добити непосредно у Предшколској установи “Нада Наумовић“ и Предшколској установи “Ђурђевдан“.

НАЧЕЛНИК
Гордана Марковић

Обавештење о бесплатним терминима за пливање за средњошколце и студенте

Град Крагујевац и Канцеларија за младе подсећају средњошколце и студенте, на бесплатне термине за пливање на затвореном базенима СЦ “Парк“ и то понедељком, средом, и петком од 09.30 до 10.30 сати за студенте, а уторком и четвртком у истом термину за средњошколце. Све што је потребно да искористе ову могућност у поменутим терминима је да ђаци са собом понесу ђачку књижицу, а студенти индекс.

Ово је једна у низу активности коју је Канцеларија за младе покренула у новембру месецу прошле године и која још увек траје, а у циљу осмишљавања квалитетног слободног времена младих и промоцији спорта и здравих стилова живота.

Архива