Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

IX Седница савета ОСИ
   

На деветој редовној Седници савета унапређења особа са инвалидитетом председник Милан Стошић, члановима савета у оквиру прве тачке дневног реда, представио је иницијативу за оснивање фондације солидарности за помоћ особама са инвалидитетом.

У фокусу Савета за унапређење особа са инвалидитетом су особе са свим облицима инвалидности и на седницама говоримо о свим проблемима са којима се сусрећемо на територији града Крагујевца. Савет у заседању одржава континуитет а резулат тога је задовољство наших чланова али и издвајање града Крагујевца као пример добре праксе за решавање и заједничко превазилажење проблема особа са инвалидитетом. У току данашње седнице предлог за покретање иницијативе за оснивање фондације једногласно је усвојен а у наставку смо разговарали о приоритетним задацима и активностима у другој половини године према Локалном акционом плану, рекао је Милан Стошић, председник Савета.   

Седници Савета присуствовала је др Гордана Дамњановић, члан Градског већа за здравство и социјалну заштиту и Никола Рибарић начелник Градске управе.

Поред пресека стања и реализованих програмских активности, на данашњој седници је утврђен и прелиминарни пресек потреба и потраживања за 2019. годину за програме рада удружења.
Град Крагујевац је добитник награде за свеобухватно деловање на развоју приступачности и социјално укључивање особа са инвалидитетом на својој територији а управо ово признање је дошло из партнерског односа и сарадње са свим удружењима. Идеје и заједничка решења проблема особа са инвалидитетом су преливени у локални план акције особа са инвалидитетом и по том плану се и реализују, рекла је др Гордана Дамњановић, члан Градског већа и оценила финансијску ситуацију у области здравствене и социјалне заштите стабилном и функционалном.  

 

Претходна страна