Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

XIV Међународни сајам комуналне опреме
   

Међународни сајам комуналне опреме KOMDEL Expo у партнерској организацији ЈКП “Шумадија Крагујевац“, Пословног удружења комуналних предузећа Србије Комдел и Привредне коморе Србије, под покровитељством града Крагујевца отворен је данас на Шумадија сајму и трајаће петка, 8. јуна.

Четрнаести по реду међународни сајам комуналне опреме после пар година поново се одржава у Крагујевцу а званично је, у присуству председника Скупштине Мирослава Петрашиносвића, представника ГВ, Привредне коморе Србије, директора јавних и јавно - комуналних предузећа, отворио заменик градоначелника Ивица Момчиловић.

Велико ми је задовољство да међународни сајам овог типа буде у граду Крагујевцу. Град Крагујевац се показао као лидер у комуналној делатности. Градско руководство је наследило пуно проблема у овој области али су на срећу сви успешно решени и данас је слика комуналног сектора потпуно другачија, рекао је Ивица Момчиловић, заменик градоначеника и подсетио да ЈКП Шумадија Крагујевац, некадашње ЈКП Чистоћа, данас има 13 нових камиона, нову опрему у коју је уложено око 2, 5 милиона евра, а недавно са преко 20 возила обновљен возни парк у ЈКП Водовод и канализација. Исто радимо и у ЈКП Зеленило, а све то ради бољег финкционисања и побољшања услова у комуналном сектору. Јасно је профилисана и видљива наша политика. Желимо да учинимо све да, пре свега, грађани који су нас делегирали да овде репрезентујемо њих и њихове интересе, имају леп и чист град у којем живе. Овакви сајмови су права прилика да се упознамо са новим технологијма у овој области, истакао је заменик градоначелника Момчиловић.

Говорећи о важности функционисања комуналне делатности за једну локалну самоуправу и читавог друштва, Немања Димитријевић, директор ЈКП Шумадија Крагујевца и представник Пословног удружења Комдел изразио је задовољство због одржавања сајма у Крагујевцу и очекивања да ће у наредном периоду бити још успешнији у обављању комуналних делатности. Димитријевић је излагачима пожелео успешне пословне контакте, а представницима јавно комуналних предузећа и локалних самоуправа да понудом на сајму пронађу решења за неке од проблема.

Сајам комуналне опреме је од посебног значаја. Постао је место спајања произвођача и продаваца опреме за комуналну делатност и добра платформа за подстицај и даљи развој комуналног сектора а у томе видимо посебан значај, рекао је Предраг Лучић, директор Регионалне привредне коморе шумадијског и поморавског управног округа и истакао посебну важност стручних предавања и конференција у оквиру пратећег програма сајма. Комунални сектор је развојна шанса за привреду Србије, значајна могућност инвестирања и на нама је да тај инвестициони потенцијал што боље промовишемо и кроз јавно - приватно партнерство преточимо у нове инвестиције, додао је Лучић.

 

Претходна страна