Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке агенције за међународни развој

Асоцијација градова Весници мира

Салон антиратне карикатуреУдружење крагујевчана

Лого

XIV Међународни сајам комуналне опреме
   

Међународни сајам комуналне опреме KOMDEL Expo у партнерској организацији ЈКП “Шумадија Крагујевац“, Пословног удружења комуналних предузећа Србије Комдел и Привредне коморе Србије, под покровитељством града Крагујевца отворен је данас на Шумадија сајму и трајаће петка, 8. јуна.

Четрнаести по реду међународни сајам комуналне опреме после пар година поново се одржава у Крагујевцу а званично је, у присуству председника Скупштине Мирослава Петрашиносвића, представника ГВ, Привредне коморе Србије, директора јавних и јавно - комуналних предузећа, отворио заменик градоначелника Ивица Момчиловић.

Велико ми је задовољство да међународни сајам овог типа буде у граду Крагујевцу. Град Крагујевац се показао као лидер у комуналној делатности. Градско руководство је наследило пуно проблема у овој области али су на срећу сви успешно решени и данас је слика комуналног сектора потпуно другачија, рекао је Ивица Момчиловић, заменик градоначеника и подсетио да ЈКП Шумадија Крагујевац, некадашње ЈКП Чистоћа, данас има 13 нових камиона, нову опрему у коју је уложено око 2, 5 милиона евра, а недавно са преко 20 возила обновљен возни парк у ЈКП Водовод и канализација. Исто радимо и у ЈКП Зеленило, а све то ради бољег финкционисања и побољшања услова у комуналном сектору. Јасно је профилисана и видљива наша политика. Желимо да учинимо све да, пре свега, грађани који су нас делегирали да овде репрезентујемо њих и њихове интересе, имају леп и чист град у којем живе. Овакви сајмови су права прилика да се упознамо са новим технологијма у овој области, истакао је заменик градоначелника Момчиловић.

Говорећи о важности функционисања комуналне делатности за једну локалну самоуправу и читавог друштва, Немања Димитријевић, директор ЈКП Шумадија Крагујевца и представник Пословног удружења Комдел изразио је задовољство због одржавања сајма у Крагујевцу и очекивања да ће у наредном периоду бити још успешнији у обављању комуналних делатности. Димитријевић је излагачима пожелео успешне пословне контакте, а представницима јавно комуналних предузећа и локалних самоуправа да понудом на сајму пронађу решења за неке од проблема.

Сајам комуналне опреме је од посебног значаја. Постао је место спајања произвођача и продаваца опреме за комуналну делатност и добра платформа за подстицај и даљи развој комуналног сектора а у томе видимо посебан значај, рекао је Предраг Лучић, директор Регионалне привредне коморе шумадијског и поморавског управног округа и истакао посебну важност стручних предавања и конференција у оквиру пратећег програма сајма. Комунални сектор је развојна шанса за привреду Србије, значајна могућност инвестирања и на нама је да тај инвестициони потенцијал што боље промовишемо и кроз јавно - приватно партнерство преточимо у нове инвестиције, додао је Лучић.

 

Претходна страна