Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке агенције за међународни развој

Асоцијација градова Весници мира

Салон антиратне карикатуреУдружење крагујевчана

Лого

“Богатство различитости“ у Крагујевцу
   

Фестивал традиционалних народних игара “Богатство различитости“ биће одржан у Крагујевцу 29. и 30. септембра. Организатор манифестације Центар за неговање традиционалне културе “Абрашевић“ угостиће културно- уметничка друштва из Сјенице, Босилеграда, Руског Крстура, Пивнице и Бачке Тополе.

На овај начин ЦЗНТК Абрашевић жели да допринесе промоцији културне разноликости, заговарању толеранције и интеркултурног дијалога у друштву и Крагујевчанима пружи прилику да се упознају са традиционалним културама националних мањина из других крајева Србије. Као део пратећег програма фестивала биће приређено и саветовање о сценском постављању кореографија, а гост предавач биће кореограф Милорад Лонић.

Учесници фестивала приказаће “Богатство различитости“ заједничким концертом који ће бити приређен 29. септембра у 18 сати у Књажевско - српском театру и наступом на Отвореној сцени у Великом парку 30. септембра у 17 часова.

Значај ове манифестације за промоцију културне разноликости, очување културе баштине кроз сарадњу ансамбала и подстицање стручног усавршавања и повезивања установа и удружења у области традиционалних игара препознали су и Министарство културе и информисања Републике Србије и град Крагујевац који су финансијски подржали организацију фестивала.

Претходна страна