Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке агенције за међународни развој

Асоцијација градова Весници мира

Салон антиратне карикатуреУдружење крагујевчана

Лого

Анкета о безбедности саобраћаја и ризицима
   

Агенција за безбедност саобраћаја реализује истраживање ставова учесника у саобраћају на нивоу Републике Србије за 2017. годину и позива све учеснике у саобраћају да узму активно учешће попуњавањем онлине анкете.

Након реализације Пројекта, сви резултати истраживања који се односе на Крагујевац биће доступни локалној самоуправи како би се анализирали ставови суграђана и на квалитетан начин предузеле одговарајуће превентивне активности у циљу унапређења безбедности саобраћаја.

Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије је 2014. године реализовала прво национално истраживање о употреби сигурносних појасева, вожњи под утицајем алкохола, прекорачењу брзине,  кажњавању учесника у саобраћају и др. Циљ истраживања је смањење страдања у саобраћају кроз праћење промене ставова и ажурности података.  

Досадашња истраживања на овом пољу су показала да већина учесника у саобраћају зна да је одређено понашање у саобраћају небезбедно или законски недозвољено, али има погрешан став о томе. Чести су случајеви да учесници у саобраћају сматрају да неће довести у опасност себе и друге учеснике ако се понашају небезбедно у саобраћају или не поштују позитивне законске одредбе. Због тога је важно истражити ставове становништва и уочити које су области најургентније, када је у питању превентивно деловање  и промена свести становника о значају безбедног учешћа у саобраћају.  

Према плану израде Пројекта, предвиђено је да се анкетно истраживање (попуњавање Упитника) спроведе до краја августа, а резултати ће бити достављени до краја године. Онлине Упитник је доступан путем следећег линка

Претходна страна