Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке агенције за међународни развој

Асоцијација градова Весници мира

Салон антиратне карикатуреУдружење крагујевчана

Лого

Богата понуда образовних установа и послодаваца
   

“Сајам образовања, запошљавања, предузетништва и иновација“ на коме учествују бројне образовне установе, агенције за запошљавање и посредовање у запошљавању, послодавци, свечано је отворен данас на Шумадија сајму. Била је ово још једна прилика да послодавци искажу потребе за новим радним местима, а на овогодишњем сајму први пут су представљене потребе за запошљавањем у иностранству као и програми студентских размена и стручних пракси у иностранству. Покровитељ сајма је и ове године град Крагујевац, а подршку његовој организацији пружили су и Привредна комора Србије и Национална служба за запошљавање.

- Налазимо се у новој индустријској револуцији која је предвођена информационо-комуникационим технологијама и као и сваки пут, када је реч о индустријским револуцијама, суочавамо се са чињеницом да имамо недовољан број обучених људи, стручњака или их уопште немамо за одређене области, тако да је потребно, путем дуалног образовања или других мера, што се раније звало преквалификација, доквалификација, односно обуке, обезбедити кадрове за потребе реалне привреде. Оно што је сигурно је да ће у наредних десет година, 60% послова из области информационо-комуникационих технологија ће бити послови који тренутно не постоје. Дакле, ми младе људе обучавамо за будућност - рекао је Драган Сикимић, заменик директора Националне службе за запошљавање.

“Сајам образовања, запошљавања, предузетништва и иновација“ отворио је проф.др Недељко Манојловић, члан Градског већа за образовање. Будућим средњошколцима и студентима, који се налазе на једној од најважнијих животних раскрсница је поручио:

Разлика између онога што сте данас и онога што ћете бити за три или пет година, зависиће од пута који одаберете и којим кренете. Од његовог квалитета, зависиће и циљ на који ћете стићи - рекао је Манојловић.

Сајам ће трајати три дана током којих ће се у Медија центру одвијати богат пратећи сајамски програм. Током сутрашњег дана биће представљен швајцарски модел запошљавања младих кроз презентацију студијске посете у којој су учествовали и представници града Крагујевца у оквиру пројекта “Знањем до посла“, Регионална привредна комора ће организовати предавање о дуалном образовању, Бизнис иновациони центар представиће резултате рада са посебним освртом на развој предузетништва младих, а посебна сесија биће посвећена значају иновација за развој Старт-уп предузећа.

 

Претходна страна