Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Центар за социјални рад обележио 57. година рада
   

Одржавањем округлог стола на тему “Улога центра за социјални рад у раду Групе за координацију и сарадњу при основном јавном тужилаштву на пријавама за насиље у породици“, Центар за социјални рад “Солидарност“ обележио је 57. година рада и постојања. У циљу размене искустава, упоређивања праксе примене новог закона, округли сто је окупио представнике центара за социјални рад из Београда, Новог Сада, Крушевца, Краљева, Чачка и Крагујевца, представнике органа правосуђа и тужилаштва, система социјалне заштите, ресорног министарства као и представнике партнерских организација невладиног сектора.

Честитајући руководству и запосленима мали јубилеј, члан Градског већа за здравствену и социјалну заштиту др Гордана Дамњановић, истакла је да окосницу социјалне заштите најрањивије групе становништва представљају центри за социјални рад уз подршку локалних самоуправа. Реформски процеси у систему социјалне заштите новим законом о спречавању насиља у породици у фокус стављају активности центара за социјални рад. Зато је неопходно јачање материјалних и кадровских ресурса центара за социјалани рад како би одговорили изазову савременог друштва поштујући принципе и начела европске праксе а Центар за социјални рад у Крагујевцу је на том путу. Центар за социјлани рад има веома важну социјалну улогу али делује и у раду на превенцији, а крагујевачки центар је то потврдио стварањем јаких веза међуресорне и међусекторске сарадње, повезујући локални са националним нивоом, рекла је др Дамњановић.

Тема округлог стола је улога Центра за социјални рад у примени Закона о спречавању насиља у породици са фокусом на улоге стручњака центра у раду Групе за координацију и сарадњу које су основане при основним и јавним тужилаштвима са задатком да се баве заштитом и подршком жртава насиља у породици.

Центар за социјални рад “Солидарност“ у оквиру обележавања годишњице постојања и рада организује стручне скупове и окупља представнике релевантних институција са којима размењујемо искуства, упоређемо праксу и правимо заједничке закључке које усмеравамо релевантним институцијама и доносиоцима одлука у овој области. То је једна од основних мисија Центра поред унапређења система и међусекторске сарадње са свим факторима у локалној заједници и с друге стране унапређење професионалног капацитета центра како бисмо нашим корисницима пружили што ефикасније коришћење права и услуга из система социјалне заштите, рекао је Момир Борић, директор Центра за социјални рад Солидарност.

 

Претходна страна