Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Деца из “Бамбија“ се брзо прилагодила новој средини
   

Иако грађевински радови на било ком објекту захтевају потпуно другачији режим рада, запослени у Предшколској установи “Нада Наумовић“ са преко 2500 деце и 330 запослених, за релативно кратко време успели су да се добро организују.

Наиме, због обимних радова на адаптацији Управне зграде Предшколске установе “Нада Наумовић“, Централне кухиње и вртића “Бамби“, који нису обнављани више деценија, измештена су деца, запослени, опрема и намештај.

Деца су смештена у вртиће у близини - Лане, Сунце и Црвенкапа, а предшколске групе у ОШ “Светозар Марковић“. Иако измештена из свог втића, деца су се добро снашла у простору који је примерен и њима намењен. Алтернативна решења попут месних заједница, локала и слично нису адекватна, тако да о томе нисмо ни размишљали, каже Милка Симић директорка ПУ “Нада Наумовић“. Уз консултацију са просветном саветницом, у поменутим вртићима формиране су групе и по, па због тога са децом сада раде по три васпитача. Иако су групе нешто бројније, још увек су у оквиру норматива и нису веће од оних које смо до скоро имали у већини наших вртића на два васпитача.

Централна кухиња, која оброцима снабдева девет вртића “Наде Наумовић“, због радова је измештена у централну кухињу ПУ “Ђурђевдан“. С обзиром на њену намену и капацитете, у обе предшколске установе је дошло до измена режима исхране. Ручак се сервира пре дневног одмора, а ужина после. Деца су се, према речима Милке Симић, брзо прилагодила навом режиму исхране, а то је запосленима у обе предшколске установе најважније. Овакав режим смо имали и раније, а неке предшколске установе у Србији и даље функционишу на тај начин, јер сматрају да након ручка деца имају квалитетнији дневни одмор, у смислу здравијег и чвршћег сна.

Служба рачуноводства и правна служба такође су измештене и сада се налазе у два локала у насељу Ердоглија, на адреси Воје Радића, односно Првослава Стојановића.

Рок за завршетак радова је 180 дана. Након тога, вртић “Бамби“ Предшколске установе “Нада Наумовић“ која је недавно обележила седам деценија постојања и рада, добиће модерне и квалитетне услове за рад и боравак деце, учење, игру и сан.

 

Претходна страна