Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Делегација Крагујевца у Кијову
   

Никола Урошевић помоћник градоначелника за унапређење и развој спорта и Предраг Пантић начелник Градске управе за инвестиције боравили су у тродневној посети граду Кијову у Јужноморавској регији Чешке Републике. Делегација Крагујевца, на позив градоначелника Кијова Франтишека Лукла  присуствовала је традиционалној фолклорној манифестацији Kyjovske hody, а током посете организован је низ састанака на којима се разговарало о обележавању 15 година сарадње Крагујевца и Јужноморавске регије.

Наредне године навршава се 15 година од оснивања Канцеларије Јужноморавске регије у Крагујевцу и првог заједничког кампа српске и чешке деце у Хутиско - Соланцу. Идеја је, каже Никола Урошевић, да се годишњица обележи заједничким пројектом односно изградњом два идентична мултифункционална игралишта у Крагујевцу и Кијову. То смо договорили у септембру приликом посете деелгације Кијова Крагујевцу. Видели смо локацију за игралиште у Кијову, која се налази у оквиру већ постојећег спортског комлпекса. Размишљамо у истом правцу, мада смо још увек у поступку тражења локације. Вредност инвестиције је 450 000 евра за оба игралишта, чију би градњу финансирали наши пријатељи из Јужноморавске регије а игралишта ће, ако све буде текло по полану, бити завршена половином 2018. године.

Поред тога, каже Никола Урошевић, договорено је да у јануару потпишемо Протокол о сарадњи у области спорта, културе и економије. Током боравка у Кијову Урошевић се састао са представницима фудбалских, кошаркашких и бициклистичких клубова, а повод је размена деце између наша два града у оквиру спортских кампова.

 

Претходна страна