Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке агенције за међународни развој

Асоцијација градова Весници мира

Салон антиратне карикатуреУдружење крагујевчана

Лого

Делегација Крагујевца у Кијову
   

Никола Урошевић помоћник градоначелника за унапређење и развој спорта и Предраг Пантић начелник Градске управе за инвестиције боравили су у тродневној посети граду Кијову у Јужноморавској регији Чешке Републике. Делегација Крагујевца, на позив градоначелника Кијова Франтишека Лукла  присуствовала је традиционалној фолклорној манифестацији Kyjovske hody, а током посете организован је низ састанака на којима се разговарало о обележавању 15 година сарадње Крагујевца и Јужноморавске регије.

Наредне године навршава се 15 година од оснивања Канцеларије Јужноморавске регије у Крагујевцу и првог заједничког кампа српске и чешке деце у Хутиско - Соланцу. Идеја је, каже Никола Урошевић, да се годишњица обележи заједничким пројектом односно изградњом два идентична мултифункционална игралишта у Крагујевцу и Кијову. То смо договорили у септембру приликом посете деелгације Кијова Крагујевцу. Видели смо локацију за игралиште у Кијову, која се налази у оквиру већ постојећег спортског комлпекса. Размишљамо у истом правцу, мада смо још увек у поступку тражења локације. Вредност инвестиције је 450 000 евра за оба игралишта, чију би градњу финансирали наши пријатељи из Јужноморавске регије а игралишта ће, ако све буде текло по полану, бити завршена половином 2018. године.

Поред тога, каже Никола Урошевић, договорено је да у јануару потпишемо Протокол о сарадњи у области спорта, културе и економије. Током боравка у Кијову Урошевић се састао са представницима фудбалских, кошаркашких и бициклистичких клубова, а повод је размена деце између наша два града у оквиру спортских кампова.

 

Претходна страна