Контактирајте нас за више информација
X

Zgrada_suda_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага
Gate of Europe

Географски информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке агенције за међународни развој

Асоцијација градова Весници мира

Салон антиратне карикатуреУдружење крагујевчана

Лого

Дом здравља Крагујевац добио још једну амбуланту
   

Дом здравља Крагујевац, који пружа здравствену заштиту за 169.397 осигураника у осам градских и 16 приградских и сеоских амбуланти, одлуком Градског већа добио је на коришћење још једну амбуланту у насељу Шумарице без накнаде и на одређено време док траје делатност здравствене установе. Реч је објекту, површине 130 квадратних метара, који је изграђен на основу Уговора о донацији закљученог између Фондације “Драгица Николић“ и града Крагујевца. Дом здравља се обавезује да управља објектом са пажњом доброг домаћина у смислу одржавања, обнављања и унапређивања, као и да сноси трошкове текућег и инвестиционог одржавања.

Градско веће је донело и одлуку о расписивању огласа за спровођење другог круга јавног надметања за заузеће јавне површине за постављање баште типа А. У понуди је пет локација у улици Лоле Рибара, четири у Милоја Павловића и по две локације на платоу хотела “Зеленгора“ и Цветном тргу. Поступак јавног надметања спровешће се 23. јуна у 12 сати. У јавном надметању, како је одлуком превиђено, не могу учествовати учесници првог круга јавног надметања, којима је решењем Градске управе за комуналне и инспекцијске послове одобрено заузеће јавне површине за постављање баште типа А у истој зони. Заинтересовани учесници докуметацију могу преузети у канцеларији 304 на трећем спрату - зграде Управе града радним даном од 9 до 13 сати.

Градско веће је дало сагласност на покретање поступка јавне набавке електричне енергије за јавно осветљење, услуге одржавања јавног осветљења на територији града као и одржавања локалних и некатегорисаних путева на сеоском подручју.

Чланови Градског већа донели су закључак о покретању иницијативе за израду планова детаљне регулације Дела градског центра: Блок Дом војске и Касарна Радомир Путник, затим блок Пионир, Заставин солитер, Цветни трг и Трг народног фронта.

На седници су одобрена и средства субвенција из буџета града ЈП Предузећу за изградњу града у износу 2,3 милиона динара за текућу ликвидност.

Претходна страна