Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке агенције за међународни развој

Асоцијација градова Весници мира

Салон антиратне карикатуреУдружење крагујевчана

Лого

Други Сајам здравља у Крагујевцу
   

На крагујевачком Шумадију сајму сутра ће бити отворен други по реду Сајам здравља, који уз подршку града Крагујевца организује Dream factory.

Ово није обичан сајам, ово је сајам који има душу јер се одржава у духу и уз поштовање мисије коју Градска управа за здравствену и социјалну заштиту има, а то су борба за превенцију, борба за рани почетак размишљања о благодетима здравог живота и унапређењу здравља, казала је на конференцији за медије др Гордана Дамњановић, члан Градског већа за здравствену и социјалну заштиту града Крагујевца. Учешће партнерских организација и осталих здравствених институција на сајму, веома је важно јер тако шаљемо јаку поруку свим нашим суграђанима да воде рачуна о свом здрављу, здравој исхрани и физичким активностима, али пре свега да се информишу о услугама у систему здравствене и социјалне заштите које могу допринети једном општем друштвеном благостању.

Посетиоци сајма биће у прилици да обаве низ бесплатних превентивних анализа крви и прегледа који се могу обавити на терену: капиларно одређивање вредности шећера у крви, мерење висине крвног притиска, утврђивање висине ризика за дијабетес типа 2, ризика обољења од кардио-васкуларних болести, одређивање степена ухрањености и друге анализе. Медицински стручњаци Дома здравља, на чијем ће штанду и моћи да се обави највећи део ових анализа обављаће бесплатне прегледе младежа дерматоскопом, промовисати дојење и скрининг малигних болести код жена. Тим Саветовалишта за ментално здравље радиће скрининг на депресију, а у циљу ослобађања страха код деце од белих манитила биће организована радионица Дечији кутак “Болница за медведиће, јежиће и остале другаре“, најавила је др Славица Лончар, заменица директора Дома здравља.

Учешће на сајму и ове године узео је и Геронтолошки центар, који ће промовисати свој Рехабилитациони центар, али акценат ће бити како је рекла директорка др Весна Ранђеловић, палијативна нега и збрињавање, јер је Геронтолошки центар у Крагујевцу први у Србији у коме ће се неговати људи у терминалној фази болести.

Сајам здравља у Крагујевцу није само место где суграђани могу да дођу и обаве бесплатне прегледе, већ он има и национални значај јер је други по величини сајам здравља у Србији, каже организатор Дејан Вељковић, изразивши захвалност граду Крагујевцу и здравственим институцијама које су га подржале. Вељковић је најавио да ће на сајму бити присутне и инетрнационалне компаније као што су Басер, Нелт, Алпен пхарма. За све посетиоце предвиђени су попусти, а сајамска хала ће 15. и 16. септембра бити отворена од 10.00 до 20.00 сати.

 

Претходна страна