Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке агенције за међународни развој

Асоцијација градова Весници мира

Салон антиратне карикатуреУдружење крагујевчана

Лого

Е(ј) рециклирај!
   

Пројекат Центра за еколошко образовање и одрживи развој (ЦЕООР) под називом “Е(ј) рециклирај!“ подржан од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја представљен је данас у згради Градске управе. Презентацији пројекта присуствовао је члан Градског већа за образовање проф. др Недељко Манојловић и представници основних и средњих школа укључених у пројекат.

Град Крагујевац је увек расположен да подржи овакве и сличне пројекте, нарочито оне који укључују младе и подразумевају вршњачку едукацију, један од добрих начина усвајања новог знања али и искуства. Пројекат укључује велики број ученика а осим едукације и обуке, подразумева и практични део, у овом случају израду краћих филмова који ће од стране стручног жирија бити и награђени - рекао је проф. др Недељко Манојловић, члан Градског већа.

Пројекат је представницима школа и локалне самоуправе представила Марија Богосављевић, заменик менаџера пројекта.
   
Реч је о пројекту који има за циљ развијање свести код младих о значају правилног одлагања и управљања електричним и електронским отпадом. Пројектом је предвиђено учешће девет основних и шест средњих школа, укупно 90 ученика. Активности пројекта подразумевају вршњачку едукацију, анкетирање ученика о рециклажи и ее отпаду а истовремено покрећу креативност код младих, информисаност и изражавање ставова. Током марта и априла месеца ученици ће проћи радионице на тему електронског и електричног отпада и рециклаже уопште. У последњој фази пројекта предвиђена је израда кратких филмова на теме рециклаже и ее отпада а најбољи радови ће бити награђени. 

 

Претходна страна