Контактирајте нас за више информација
X

Skupstina_grada_Kragujevca_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага

Gate of Europe

Географски информациони систем

Презентација финансирана од стране Америчке агенције за међународни развој

Асоцијација градова Весници мира

Салон антиратне карикатуреУдружење крагујевчана

Лого

Фестивал младих “Блеја 2017“ Центра за развој услуга социјалне заштите “Кнегиња Љубица“
   

Центар “Кнегиња Љубица“ по други пут организује Фестивал младих под називом „“Блеја 2017“ дана 28.08., 29.08. и 30.08. 2017. године а у организацији стручних радника и младих корисника услуге Дневног боравка за децу и младе са проблемом у понашању и Неформалног удружења младих “Транзициони кутак“. Фестивал ће као и претходне године реализовати своје активности током три дана.

Festival mladih “Bleja 2017“ Centra za razvoj usluga socijalne zaštite “Kneginja Ljubica“ Наиме, тема првог дана фестивала (28.08.2017.) који носи назив “Насеље против насиља“ на “Ђачком тргу“  са почетком у 18 часова ће се одржати радионица на отвораном са темом “Насиље“, затим делити афирмативни флајери и мотивисати пролазници за потписивање “петиције“ против насилних образаца у понашању.

Другог дана фестивала (29.08.2017.) у Дому омладине са почетком у 19 часова-организоваће се форум-театар током којег ће бити уприличена пројекција видео записа “Приче из Чика Матине бр5“ и након тога отворити дискусија са публиком о начинима превазилажења негативних образаца понашања код младих који су у сукобу са законом, као и о актуелним тешкоћама и изазовима са којима с суочавају. Учесници видео записа и форум театра су група младих са којима су се у протеклом периоду  успешно реализовали васпитни налози и васпитне мере посебне обавезе у оквиру Дневног боравка за децу и младе са проблемом у понашању.

Трећег дана фестивала са темом “Живот је фер плеј“ (30.08.2017.) на теренима за спорт Центра “Кнегиња Љубица“ са почетком у 11 часова, организоваће се турнири у малом фудбалу, баскету стоном тенису и одбојци на песку Такође, од стране мешовитог хора чији су чланови деца и млади Прихватилишта за децу и младе, Дневног боравка за децу из породица у ризику и Дневног боравка за децу и младе са проблемом у понашању биће изведена песма “Приђи ближе“.

Учешће на Фестивалу “Блеја 2017“ узеће Црвени крст, Полицијска управа, Центар за социјални рад, Удружења, средње школе.

Организовањем Фестивала “Блеја 2017“ заједнички доприносимо транспарентном позиву јавности на нулту толеранцију на насиље, пружимо подршку младима који су били у сукобу са законом и заједнички допринесемо спречавању вишестругог рецидива као и превенирању проблема у понашању код деце и младих. Такође, заједничким активностима промовишемо хумане вредности, толеранцију, солидарност, здраве стилове живота и доприносимо ближој повезаности ове категорије младих са ресурсима локалне заједнице.

Претходна страна