Контактирајте нас за више информација
X

Zgrada_suda_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага
Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Сређивање евиденције о пореским обвезницима
   

У намери да подигне ниво свести и ниво евиденција о пореским обвезницима, у Крагујевцу 1. октобра почиње попис непокретности физичких лица. Предмет пажње биће не само непријављени објекти, него и објекти за које се утврди већа површина у односу на пријављену.

Градско веће на седници одржаној 20. септембра именовало је трочлану комисију која ће извршити обуку пописивача, израдити план пописивања, координарати радом пописних тимова, старати се о благовременој дистрибуцији пописних материјала и доставити извештај Градском већу о извршеном попису. Осим ажурирања базе података, очекује се и боља наплата пореза, а самим тим и повећање изворних прихода.

На седници Градског већа разматрани су извештаји о раду предшколских установа “Нада Наумовић“ и “Ђурђевдан“ као и годишњи планови рада те две установе за 2017/ 2018. годину. Чланови већа дали су сагласност предшколским установама и за реализацију специјализованих програма: рано учење енглеског језика и програм физичке културе. Иначе, на јавном конкурсу нашао се и програм фолклор у вртићу, али није било пријављених кандидата.

Програм раног учења енглеског језика обухватиће децу са навршене три године, док је циљна група за физичку културу узраста од пет и шест година. Осим задовољења дечије потребе за кретањем, тај програм доприноси развоју моторичких и функционалних способности, превенцији настанка, али и  корекцији телесних деформитета.

Градско веће одобрило је средства из буџета града у износу од 2,6 милиона динара “Центру за стрна жита“ на име субвенција - буџетске помоћи за текућу ликвидност односно за исплату бруто личних доходака као и накнаде члановима Скупштине Центра за август.

Претходна страна