Контактирајте нас за више информација
X

Zgrada_suda_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага
Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Градско веће утврдило Програм октобарских свечаности
   

У оквиру јединствене антиратне манифестације Велики школски час у Спомен парку Шумарице 21. октобра биће изведен драмски приказ “Игре бројева“ аутора Мирка Демића. Томе ће у петак 20. октобра у Музеју “21. октобар“ претходити традиционална манифестација Бдење, која ће почети отварањем изложбе 19. Међународног салона антиратне карикатуре. Програм октобарских свечаности почиње 3. октобра музичким програмом Октобру хододарје, а већ у суботу 7. октобра почиње традиционални 12. Међународни позоришни фестивал “ЈоакимИнтерФест“. То је само део програма који ће бити организован у оквиру обележавања 21. октобра, а који је утврђен на седници Градског већа одржаној 26. септембра.  

У складу са стално отвореним конкурсом за пријаву предлога пројеката удружења односно организација којима се остварују потребе и интереси грађана у области социјалне заштите из буџета града одобрено је 1,3 милиона динара за реализацију осам програма, међу којима Окружној организаији Савеза слепих Србије у Крагујевцу за реализацију програма “Рукама до знања“ и Удружењу глувих и наглувих Шумадијског оркуга за израду монографије и филма поводом 70 година постојања. Средства су одобрена и Удружењу грађана “Експрес“, Удружењу тумача знаковног језика, Ромско - српског пријатељства “Стабло“, Асоцијацији пословних жена “Визија“, Градском удружењу пензинера и Клубу снаге особа са инвалидитетом “Аура“. За реализацију програма у области здравствене заштите опредељно је 450 000 динара Окружној подружници Српског лекарског друштва и Удружењу Рома “Прано Ром“.

Градско веће дало је сагласност ЈКП “Зеленило“ за набавку прикључака за комунални трактор, а за потребе зимске службе у вредности 750.000 динара.

“Зеленилу“ је одобрено и 2,4 милиона динара за набавку ситне пољопривредне механизације - седам косачица, чиме ће се повећати ефикасност обављања поверених комуналних делатности. Одобрена су и средства субвенција у износу од 52 000 динара за текућу ликвидност “Предузећу за изградњу града“.

Чланови већа утврдили су предлог одлуке о давању сагласности на Статут привредног друштва Радио телевизија Крагујевац и упутило Скупштини града на разматрање и одлучивање.

Претходна страна