Контактирајте нас за више информација
X

Zgrada_suda_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага
Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Конкурс за пројекте у култури за 2018. годину
   

Градско веће на седници одржаној 3. октобра донело је одлуку о расписивању јавног конкурса за финансирање и суфинансирање пројеката, програма и манифестација у култури из буџета града за 2018. годину. Предмет конкурса биће 14 делатности у области културе: књижевност, музика, позоришна уметност, уметничка игра - класичан балет, али и програми којима ће се у 2018. години обележити јубилеји: 200 година од проглашења Крагујевца првом престоницом модерне Србије, 140 година од добијања српске независности и 100 година од завршетка Првог светског рата и ослобођења Крагујевца.

Чланови већа дали су и сагласност на закључивање Меморандума о сарадњи између Града и директора основних и средњих школа, ради укључивања ученика у културне догађаје како би се унапредио развој културних потреба и навика ученика, подигла свест о значају савременог стваралаштва, културно -историјског наслеђа града, али и културама других народа.

Градско веће дало је сагласност Градској управи за инвестиције за покретање поступака јавних набавки за израду и постављање ограде Народног музеја, радова на изградњи пешачког моста преко Бресничког потока, као и за услугу уређења некатегорисаних путева.

Одлуком чланова већа одобрена су средства субвенција “Шумадија сајму“ у износу од 14,6 милиона динара на име буџетске помоћи за текућу ликвидност.

Градско веће утврдило је и предлог одлуке о спровођењу јавног конкурса за именовање директора Друштва са ограниченом одговорношћу “Градска агенција за саобраћај“ и упутило Скупштини града на разматрање и одлучивање.

Претходна страна