Контактирајте нас за више информација
X

Zgrada_suda_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага
Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Крагујевац наставља сарадњу са Балетском школом “Лујо Давичо“
   

Градско веће на седници одржаној 7. децембра дало је сагласност на закључење Уговора о финансирању и раду издвојеног одељења у Крагујевцу Балетске школе “Лујо Давичо“ из Београда за школску 2017/2018 годину. Издвојено одељење почело је са континуираним радом у Крагујевцу 1975. године. Дугогодишњи успешан рад, интересовање родитеља и деце за похађање ове школе разлог су због којих град Крагујевац жели да настави сарадњу са том школом.

Иначе, Балетска школа “Лујо Давичо“ основана је 2. октобра 1947. године у Београду, као прва државна балетска школа у тадашњој Југославији са циљем да се створи установа за школовање играча и обнову балетског ансамбла Београдског позоришта. Настава за основну балетску школу, осим у Крагујевцу организује се још у издвојеним одељењима у Чачку и Бору.

Градско веће утврдило је и предлог одлуке о преузимању оснивачких права над спортским Привредним друштвом “Рукометни клуб Раднички 1964“ и упутило одборницима Скупштине града на разматрање и одлучивање.

Чланови већа одобрили су ЈКП “Градска гробља“ средства субвенција - буџетске помоћи у износу од пет милиона динара за функционисање предузећа односно исплату отпремнина и новчане накнаде запосленима којима престаје радни однос по основу споразумног раскида радног односа до краја 2017. године, као и исплату отпремнина запосленима којима престаје радни однос по основу технолошког вишка.

Претходна страна