Контактирајте нас за више информација
X

Zgrada_suda_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага
Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Солидарна помоћ и за запослене у јавним предузећима и привредним друштвима
   

Градско веће на седници одржаној 23. децембра, на предлог градоначелника Радомира Николића, упутило је препоруку јавним предузећима и привредним друштвима, чији је оснивач град Крагујевац, да Скупштине друштва и Надзорни одбори размотре могућност за исплату једнократне новчане помоћи запосленима у износу од 22 620 динара, под условом да се тиме не ремети редовно пословање односно ликвидност.  

Наиме, 10. новембра Градско веће упутило је препоруку о исплати солидарне помоћи у јавно - комуналним предузећима ради ублажавања неповољног материјалног положаја. Имајући у виду да се материјални положај запослених у јавним предузећима и привредним друштвима не разликује од материјалног положаја запослених у јавно - комуналним предузећима, донета је и ова препорука.

Градско веће дало је и сагласност на закључење Уговора о донацији сета за мерење, балансирање и оптимизацију потрошње енергената у згради Управе града, између града Крагујевца и фирме ЦРЦ из Бачког Петровца. Донација, чија је вредност 1,4 милиона динара, омогућиће праћење потрошње енергената у реалном времену. Хардверска јединица инсталирана је у згради Града, а софтвер је у Градској управи за управљање пројектима, одрживи и равномерни развој, где се свакодневно прати тренутна потрошња свих енергената и дају сугестије у циљу уштеда у погледу потрошње енергената.
На седници Градског већа одобрена су и средства субвенција Градским тржницама у износу од 7,3 милиона, док је Нискоградњи за исплату неизмирених обавеза према бившим радницима одобрено 11,5 милиона динара.

Чланови већа утврдили су и предлоге планова детаљне регулације “Радна зона Собовица 1“ и Просторне културно - историјске целине Комплекс Војно - техничког завода у Крагујевцу - Зона 1 и упутили одборницима Скупштине града на размтрање и одлучивање. Градски парламент на предлог Градског већа одлучиваће и о програмима пословања за 2018. годину Градске агенције за саобраћај, ЈП Путеви, Паркин сервис, Урбанизам, Зеленило, Водовод и канализација.

Претходна страна