Контактирајте нас за више информација
X

Zgrada_suda_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага
Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Повлашћени превоз за 40 000 лица у Крагујевцу
   

У 2018. години право на повлашћену вожњу у јавном градском и приградском превозу оствариће око 40 000 лица. У складу са Одлуком о остваривању права на превоз деце припремног предшколског програма, ученика и запослених у основним и средњим школама, без обзира на зону, то право ће остварити око 15 000 основаца и 8000 ученика средњих школа. У другој категорији су повлашћене карте за лица старија од 65 година и лица - корисиници права из социјално здравствених и других оправданих разлога, што је око 17 000 повлашених карата.

Градско веће на седници одржаној 28. децембра утврдило је цену тих годишњих карата.
На седници је усвојен Годишњи план Одељења за инспекцијски надзор, као и Програм истраживања и контроле животне средине: мерења нивоа буке, квалитета површинских вода, загађености земљишта и квалитета воде за пиће из јавних чесми за 2018. годину, а сагласност на Програм пословања добило је Привредно друштво “Центар за стрна жита“.

Градско веће донело је одлуку о одобравању програма и одређивању средстава за реализацију програма удружења / организација из области привреде за 2018. годину у укупном износу од 1,2 милиона динара: Организацији потрошача, Пословном удружењу понуђача Србије у поступцима јавних набавки и ХоРеКа асоцијацији.

На седници је донета и одлука о одобравању програма и одређивању средстава за реализацију програма удружења / организација из области пољопривреде у 2018. години у укупном износу од милион динара: Друштву пчелара, Удружењу одгајивача говеда “Шумадија“, Завичајном удружењу “Чумићани“ и Удружењу “Шумадијске боровнице“.

Градско веће донело је решење о финансирању и суфинансирању 67 пројеката програма и манифестација у култури из буџета града за 2018. годину у висини од 34,9 милиона. Од 98 пријављених 26 је одбијено, два предлагача су одустала од конкурса док три нису испуњавала услове.

Претходна страна