Контактирајте нас за више информација
X

Zgrada_suda_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага
Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Из буџета града 36 милиона динара за друштвену бригу за здравље
   

Градско веће на седници одржаној 15. јануара донело је Програм спровођења друштвене бриге за здравље којим се уређује начин расподеле средстава здравственим установама чији је оснивач град Крагујевац, осим Апотеке Крагујевац која је обавестила надлежну градску управу да као друштвено одговорна установа током 2018. године неће користити средства из буџета града за вршење оснивачких права. Тако ће средства у укупном износу од 36 милиона динара бити распоређена Дому здравља Крагујевац, Заводу за хитну медицинску помоћ и Заводу за стоматологију.

На данашњој седници донет је и Програм расподеле средства удружењима / организацијама у области социјалне заштите у укупном износу 48,5 милиона динара. Највише средстава 37,4 милиона опредељено је Црвеном крсту за реализацију програма Народне и Ђачке кухиње.

Градско веће донело је Пограм расподеле средстава у укупном износу од 6,2 милиона динара, удружењима / организацијама у области здравствене заштите, спровођењу јавних овлашћења Црвеног крста као и реализацији појединачних програмских и пројектних активности којима се унапређује квалитет живота одређених групација становништва, подстиче друштвена солидарност, врши промоција здравих стилова живота, превенција болести и слично.   

Градско веће донело је и Програм превентивне системске дератизације, дезинфекције и дезинсекције на територији града за 2018. годину којим се дефинишу начин, обим, мере спровођења и друга питања у цију успешног спровођења ових веома важних општих мера заштите становништва од заразних болести. Дератизација, систематско уклањање глодара, како је Програмом превиђено, обавиће се у пролећној кампањи ( април - мај ) или јесењој ( октобар - новембар ). Дезинсекција ће се вршити у зависности од потребе и биолошког циклуса штетних инсеката и подразумева уништавање крпеља, ларви и одраслих форми комараца. Третирање ларви биће обављено у периоду април - август, у укупно шест акција док је за уништавање одраслих форми комараца планирано пет акција у периоду од маја до септембра. Што се тиче крпеља, Програмом су предвиђена три третмана од јуна до августа, а могући су третмани и по позиву и оправданим пријавама грађана.

Претходна страна