Контактирајте нас за више информација
X

Zgrada_suda_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага
Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Програм контроле и смањење популације напуштених паса и мачака
   

Градско веће на седници одржаној 19. јануара дало је сагласност на Програм контроле и смањења популације напуштених паса и мачака. Поред свакодневног обиласка града и интервенција након позива грађана, посебна пажња биће поклоњена простору око јавних републичких и градских институција, школа, вртића и свих места где је фреквенција грађана већа, а самим тим повећан ризик од напада паса луталица.

Поред осталих мера програмом је превиђена контрола репродукције масовном стерилизацијом, вакцинација против  беснила и чишћење од паразита. Планирано је да Зоохигијена појача рад у приградским насељима и уз помоћ савета месних заједница и грађана у тим насељима приступи решавању проблема. Програмом су предвиђене и организоване посете школској деци уз едукативна предавања, о билошким особинама паса и мачака, понашању и болестима које преносе, као и промоција делатности Зоохигијене путем медија, флајера, на сајамским манфестаијама и изложбама паса. Радно време Зоохигијене је од 7 до 15 сати, док је у дане викенда и празника организовано дежурство од 9 до 12 сати. Телефони за пријављивање и обавештавање су 501 - 181 и 501 - 180 као и 0800 350 034. За све хитне позиве 24 часа дневно доступан је број 060 / 234 31 20.

Градско веће дало је сагласност на закључење уговора о финансирању програма из области привреде између града Крагујевца са Организацијом потрошача, Пословним удружењем понуђача Србије у поступцима јавних набавки и ХоРеКа асоцијацијом за чију је реализацију укупно опредељено 1,2 милиона динара.

Чланови већа дали су сагласност на закључење Уговора о организовању и финансирању превоза особа са инвалидитетом специјализованим комби возилом између града Крагујевца и Градске агенције за саобраћај.

На седници је донет и Програм одржавања комуналне инфраструктуре за 2018. годину, којим су утврђени обим послова и финансијска средства потребна за реализацију. Донет је и Програм контроле квалитета ваздуха на територији града за 2018. годину који подразумева мерење нивоа загађујућих материја у ваздуху у урбаној стамбеној зони, зони градског центра, зони саобраћаја и индустријској зони. Чланови већа донели су Програм расподеле средстава удружењима / организацијама у области заштите животне средине и одрживог развоја у износу 1,5 милиона динара.

Градско веће дало је сагласност на закључење Уговора о изради видео анимације мултифункционалног отвореног спротског терена са трибинама иза СКЦ - а, у улици Радоја Домановића. Наиме, на иницијативу града Кијова из Јужноморавске регије 15 година сарадње и пријатељства биће обележено изградњом два идентична мултифункционална терена у Крагујевцу и Кијову. Град Крагујевац обезбедиће пројектно - техничку документацију и видео анимацију отвореног спортског терена са трибинама, а средстава за реализацију оба игралишта обезбедиће град Кијов.

Претходна страна