Контактирајте нас за више информација
X

Zgrada_suda_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага
Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

За програме социјалне и здравствене заштите одобрено 9,4 милиона динара
   

Градско веће на седници одржаној 25. јануара донело је одлуку о одобравању средстава за реализацију програма удружења / организација у области социјалне и здравствене заштите у укупном износу од 9,4 милиона динара. За остваривање потреба и интереса грађана у области социјалне заштите, односно реализацију програма 16 удружења особа са инвалидитетом опредељено је 8,2 милиона динара.

У складу са расписаним Јавним позивом за пријаву предлога програма удуржења/ организација у области здравствене заштите Градско веће одобрило је 1,2 милиона динара као подршку Друштву за борбу против шећерне болести, Удружењу за помоћ особама са аутизмом и Удружењу “Без глутена“.

Црвеном крсту за програм Народне и Ђачке кухиње одбрено је укупно 34,7 милиона динара. Поред тога, Црвени крст добиће и 3,2 милиона за реализацију 13 активности међу којима је популарисање и организовање акција доборовољоног давалаштва крви, затим за рад Кутка за квалитетније старење, доставу хране здравствено угроженим породицама у оквиру пројекта Храна на точковима, наставак традиционалне акције Селу у походе и друго.

Градско веће дало је сагласност на финансијске планове 78 месних заједница за чију је рализацију из буџета града опредељено 42,1 милион динара.

Градско веће донело је и одлуку о остваривању права на повлашћену вожњу у јавном градском и приградском превозу путника за текућу годину којом се одобравају бесплатне карте за превоз у изузетним, нарочито оправданим случајевима за 728 лица социјално - здравствено угрожених, у стању инвалидитета и слично, а право на превоз не могу да остваре по другом основу.

Претходна страна