Контактирајте нас за више информација
X

Zgrada_suda_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага
Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

За програм Ђачке кухиње обезбеђено 18 милиона динара
   

Градско веће на седници одржаној 6. фебруара дало је сагласност на закључење Уговора о реализацији права на ужину у Ђачкој кухињи, како би се пружила подршка ученицима основних школа из социјално угрожених породица. Град се уговором обавезује да обезбеди до 3000 школских ужина у трајању од 180 дана у току календарске године. Укупна цена програма Ђачке кухиње у 2018. години износи 18 милиона динара.

Сагласност је дата и за закључење Уговора о реализацији права на бесплатан оброк у народној кухињи. То подразумева топли оброк дневно или пакет намирница за кориснике новчане социјалне помоћи и друга лица која се налазе у стању социјалне потребе, а на основу налаза и мишљења Центра за социјални рад. Бесплатан оброк се дистрибуира на више локација у граду, шест дана у недељи. Укупна цена Програма народне кухиње у 2018. године износи до 19,3 милиона динара.

Граско веће дало је сагласност и на закључење Уговора о реализацији Програма рада Црвеног крста у области здравствене заштите у вредности до 3,2 милиона динара, који поред осталог подразумева промоцију здравља, организовање, обучавање и припремање екипа за прву помоћ, бригу о старима, популаризацију доборовољног давалаштва крви, доставу хране болесним, старим, непокретним и полупокретним лицима из руралних средина.

Градско веће донело је одлуку о остваривању права на повлашћену вожњу у јавном градском и приградском превозу путника у изузетним нарочито оправданим случајевима за 608 лица којима су за 2018. годину одобрене бесплатне карте. Закљућак ће бити објављен на огласној табли органа града и Градске агенције за саобраћај.

Чланови већа дали су сагласност на закључење Уговора о финансирању повлашћене паркинг карте са особе са инвалидитетом и друга лица на јавним паркиралиштима. Средства за релаизацију уговора у износу до 500 000 динара планирана су Одлуком о буџету.

Градско веће донело је Програм распореда средстава за рад Канцеларије за младе у текућој години у износу од 1,4 милиона динара.

На седници је утврђен и предлог одлуке о вршењу оснивачких права над спротским привредним друштвима “Крагујевачки ватерполо клуб Раднички“ и “Рукометни клуб Раднички 1964“ и упутило одборницима Скупштине града на разматрање и одлучивање.

Претходна страна