Контактирајте нас за више информација
X

Zgrada_suda_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага
Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Година обележавања јубилеја - 200 година прве престонице модерне Србије
   

На седници Градског већа, одржаној данас, 9. фебруара, усвојен је и упућен у скупштинску процедуру Предлог одлуке о проглашењу 2018. године - Годином обележавања јубилеја 200 година прве престонице модерне Србије. Наиме, 2018. године навршава се 200 година од када је Кнез Милош прогласио Крагујевац за престоницу обновљене Србије, на Скупштини народних старешина, у манастиру Врашевшница. “Због тога што је 2018. година, година јубилеја, зачетак развоја града, раног парламентаризма, законодавства, администрације, образовања, културе и новинарства, као и целе Шумадије, Градско веће је предложило да се 2018. година прогласи годином обележавања 200 година од када је Крагујевац постао прва престоница модерне Србије“ - каже се, између осталог, у образложењу ове одлуке.

Усвојен је и Предлог одлуке о допуни Одлуке о остваривању права на повлашћену вожњу у јавном градском  и приградском превозу путника. Допуном одлуке, ово право ће убудуће моћи да остварују и корисници који имају боравиште на територији града Крагујевца на основу легитимације за расељена лица и потврде МУП-а о пријављеном боравку на територији града Крагујевца, не старије од две године.

Градско веће је, на данашњој седници, донело Одлуку о покретању поступка рационализације броја запослених у органима Града, стручним службама и посебним организацијама, установама и јавним службама чији је оснивач град Крагујевац. Ова одлука се доноси у циљу примене Закона о начину одређивања максималног броја запослених у јавном сектору којим је прописано да град Крагујевац може да има максимално 15 запослених на неодређено време на 1000 становника. Рок за спровођене ове одлуке је 31. децембар 2018. године.

Дата је сагласност на извештаје о реализацији програма пословања ЈП “Урбанизам“ за 2017. годину, ЈП “Градска стамбена агенција“ за 2017. годину, а прихваћен је и финансијски извештај о пословању ЈП “Градска стамбена агенција“ за 2017. годину. Дата је сагласност и на закључење Уговора о пружању услуга медијског праћења активности Скупштине града Крагујевца, између града Крагујевца - Скупштине града Крагујевца и изабраног понуђача Радио телевизије Крагујевац.

Градској управи за инвестиције дата је сагласност за покретање поступка јавне набавке за радове на изградњи пешачког моста преко Бресничког потока. Одлуком Градског већа одобрена су средства текуће буџетске резерве у висини од 14 000 000 динара, на име недостајућих средстава за финансирање годишњих програма у области спорта.

Привредном друштву “Центар за стрна жита“, одобрене су субвенције у износу 2 082 561,59 динара, за текућу ликвидност.

Градско веће је усвојило и предлоге одлука о објављивању стално отвореног конкурса за пријаву предлога пројеката удружења/организација из области привреде у циљу доделе средстава из буџета града Крагујевца за 2018. годину, расписивању Јавног позива за пријаву предлога програма удружења/организација из области привреде у циљу доделе средстава из буџета града Крагујевца за 2019. годину, стално отвореног конкурса за доделу средстава из буџета града Крагујевца у 2018. години за финансирање и суфинансирање програма/пројеката удружења која су од јавног интереса за град Крагујевац, као и предлог одлуке о расписивању Јавног конкурса за доделу средстава из буџета града Крагујевца у 2019. години за финансирање и суфинансирање програма/пројеката удружења која су од јавног интереса за град Крагујевац.

Усвојен је и Ценовник услуга комуналног одржавања за 2018. годину, као и Локални акциони план запошљавања града Крагујевца за 2018. годину.

Претходна страна