Контактирајте нас за више информација
X

Zgrada_suda_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага
Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Обједињавање јавно – комуналних предузећа у Крагујевцу
   

Уколико одборници Скупштине града дају сагласност на предлог Градског већа о статусној промени јавно - комуналних предузећа онда ће Градске тржнице, Зеленило, Паркинг сервис, Градска гробља и ЈП Урбанизам бити припојени Чистоћи. Град Крагујевац, као оснивач јавних и јавно комуналних предузећа, покренуо је ту иницијативу у складу са Законом о јавним предузећима и Законом о привредним друштвима,  како би се избегло преклапање функција и смањили трошкови.

Осим рационализације и консолидације од реализације те одлуке очекује се повећање ефикасности у управљању и пословању, смањење трошкова, повећање економичности и унапређење корпоративног управљања.
 
Градско веће на седници одржаној 19. фебруара утврдило је предлог одлуке о дугорочном задуживању града за финансирање капиталних инвестиционих расхода у износу од 360 милиона динара, које је 14. фебруара одобрило Министарство финансија Републике Србије - Управа за јавни дуг. Предлог је упућен Скупштини града на разматрање и одлучивање. Пред одборницима градског парламента наћи ће се и предлог одлуке о краткорочном задуживању града за финансирање дефицита текуће ликвидности у укупном износу од 245 милиона динара, на које је такође ресорно министарство дало сагласност. Градско веће утврдило је и предлог одлуке о начину утврђивања доприноса за уређивање грађевинског земљишта и упутило одборницима на разматрање и одлучивање.

Чланови већа дали су сагласност на програм коришћења средстава субвенција ЈКП “Чистоћа“ у износу од 16,5 милиона динара и то за набавку опреме за Рециклажни центар, рекултивацију депоније Јовановац и услугу чишћења дивљих депонија на територији града. Сагласност је дата и Градској управи за инвестиције за покретање поступка јавне набавке за радове на реконструкцији дела фискултурне сале ОШ “Милутин и Драгиња Тодоровић“.

Претходна страна