Контактирајте нас за више информација
X

Zgrada_suda_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага
Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Крагујевац – паметан град
   

Градско веће на седници одржаној 21. фебруара дало је сагласност за закључивање Меморандума о разумевању између града Крагујевца и Yandex LLC компаније из Русије са седиштем у Москви. Реч је о ИТ компанији са преко 6500 запослених и преко 100 милиона корисника у осам земаља. Меморандум ће бити потписан 27. фебруара у Крагујевцу.

Обе стране изразиле су интерес за развој билатералних веза на дугорочној основи, као и развијање сарадње у сфери стварања Smart city простора на територији града Крагујевца. Поред семинара за најактивније кориснике, Yандеx се уговором обавезује да креира детаљну мапу Крагујевца и покрене мобилне апликације Yandex.Maps и Yandex.Transport.

Чланови Градског већа донели су и решење о отуђењу грађевинског земљишта у јавној својини најповољнијем понуђачу Братиславу Милановићу за локацију “Радна зона Собовица - Лужнице“ површине 69,63 хектара, ради изградње објекта чија је основна намена привређивање. Уговор о отуђењу земљишта између града Крагујевца и Братислава Милановића биће потписан у законском року од 30 дана.
 
Градско веће дало је сагласност на закључење уговора за инвестиционо одржавање саобраћајница и уређење тротоара, платоа и приступа јавним објектима, између Градске управе за инвестиције и ЈКП “Чистоћа“. Вредност уговорених радова износи 15 милиона динара без ПДВ - а.

На седници је донета и одлука о објављивању Јавног обавештења о покретању поступка за одобравање годишњих програма у области спорта за 2019. годину, којима се остварују потребе и интереси грађана у тој области.

У циљу доделе средстава из буџета града, спортске организације и друштва, удружења, грански и градски спортски савези на територији града, предлоге својих програма могу да доставе најкасније до 20. априла 2018. године. Сви заинтересовани јавно обавештење могу наћи на интернет страници града www.kragujevac.rs.

Претходна страна