Контактирајте нас за више информација
X

Zgrada_suda_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага
Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Пројекат прикупљања и пречишћавања отпадних вода у Крагујевцу
   

Градско веће на седници одржаној 26. фебруара дало је сагласност на закључење Меморандума о разумевању о Студији изводљивости за Пројекат прикупљања и пречишћавања отпадних вода између града Крагујевца, Министарства заштите животне средине и Конзорцијума “Brooks Hannas & Partners“. Израду Студије изводљивости за тај пројекат финансира Шведска кроз “Програм подршке развоју инфрастуктуре животне средине“ који у Србији имплементира БХ Конзорцијум.

Ради се наиме о обавези усклађивања са политиком и законодавством ЕУ јер се третман отпадних вода сматра једним од најважнијих комуналних проблема у региону Западног Балкана.

Градско веће донело је закључак којим се прихвата учешће у суфинансирању пројекта Народног музеја којим ће та установа конкурисати код Министарства културе и информисања на Конкурсу расписаном за финансирање и суфинансирање пројеката у области културног наслеђа у Републици Србији. Вредност пројекта “Неолитска насеља у микрорегији сливова река Груже и Лепенице“ је 2,2 милиона динара, од ћега ће град обезбедити десет посто.

У поступку прибављања документације за тај конкурс налази се Установа Спомен парк “Крагујевачки октобар“ која је такође добила сагласност за пројекат “Санација и рестаурација фасаде и прилазног моста на Музеју 21. октобар“, за чију ће реализацију град обезбедити 528 074 динара.

Чланови Градског већа дали су сагласност Градској управи за комуналне и инспекцијске послове на закључење уговора о поверавању на чување привремено одузетих возила у инспекцијском надзору такси превоза са ЈКП “Паркинг сервис“ до правоснажног окончања прекршајног, односно поступка за привредне преступе. Трошкови чувања возила обрачунаваће се према броју календарских дана, колико је возило било на чувању и Ценовнику услуга “Паркинг сервиса“. У случају да власник возила или лице од кога је возило привремено одузето не плати трошкове чувања, “Паркинг сервис“ ће у складу са Законом наплату извршити принудним путем.

Градско веће дало је и сагласност на закључење Уговора о суфинансирању боље кадровске обезбеђености Завода за стоматолгију у текућој години, ангажовањем осам лица у стоматолошким амбулантама Аеродром, Бресница, Страгари Станово.

Претходна страна