Контактирајте нас за више информација
X

Zgrada_suda_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага
Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

“Крагујевац – безбедан град“
   

Пројектом “Крагујевац - безбедан град“ који је добио сагласност Градског већа на седници одржаној 13. марта, предвиђено је постављање камера за видео надзор јавних површина на градском подручју, у циљу обезбеђења сигурног и безбедног јавног превоза суграђана.

Очекује се да тај пројекат допринесе и елиминацији нелојалне конкуренције чиме се умањују приходи неопходни за обављање комуналне делатности јавног градског и приградског превоза путника. Пројекат предвиђа инсталирање камера за видео надзор на 30 локација у граду - на аутобуским стајалиштима, тротоарима, паркинг просторима као и саобраћајним раскрсницама, како би се омогућило унапређење система јавног градског и приградског превоза. Град Крагујевац аплицираће са тим пројектом код Министарства државне управе и локалне самоуправе ради обезбеђивања средстава у износу од 25 милиона динара.

Због одлуке о дугорочном и краткорочном задуживања града за финансирање капиталних инвестиционих расхода и дефицита текуће ликвидности, Градско веће утврдило је Предлог одлуке о ребалансу буџета града за 2018. годину којом се укупни приходи и примања утврђују у износу од 7 494 124 000 динара и упутили Скупштини града на разматрање и одлучивање.

Пред одборницима ће се наћи и Предлог одлуке о изменама Одлуке о остваривању права на финансијску помоћ за вантелесну оплодњу. Разлог за измену је поступање у интересу подносилаца захтева односно подизање старосне границе за жене са 44 на 45 година у моменту подношења захтева. Такође, имајући у виду измене у правном систему изменом одлуке, странкама ће бити омогућено да избегну додатне трошкове овере изјава за ванбрачне партнере. Измене ће омогућити да се у изузетним случајевима уведе могућност одобравања додатне финансијске помоћи за вантелесну оплодњу до максималног износа од 250 000 динара за парове који су претходно оставрили то право на износ мањи од максимално дозвољеног.

Градско веће дало је сагласност Градској управи за инвестиције за покретање поступка јавне набавке за изградњу пешачког пружног прелаза у улици Драгослава Срејовића. Донет је и закључак о покретању иницијативе за израду планова детаљне регулације “Улица Даничићева, Позоришна до улице Кнеза Михаила“, “Кружни ток Мала вага“ и “Улица Драгојла Дудића“.

На седници је донета и одлука о одобравању годишњих програма спортских организација и одређивању висине средстава за њихову реализацију. Критеријуме за доделу средстава испунила је 61 спортска организација, док је 45 одбијено.

Претходна страна