Контактирајте нас за више информација
X

Zgrada_suda_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага
Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Ускоро нова аутобуска станица у Крагујевцу
   

Уколико град Крагујевац у поступку продаје непокретности пословне и помоћне зграде Универзал банке АД Београд у стечају буде најповољнији понуђач, Крагујевац ће ускоро добити нову аутобуску станицу. Реч је о објекту површине 11 298 квадрата. Одлуку о учешћу у поступку продаје те непокретности донели су чланови Градског већа на седници одржаној 16. марта.

Градска управа за инвестиције добила је данас сагласност за покретање поступка јавне набавке за израду и постављање постамента за две спомен бисте композитору Јосифу Шлезингеру и писцу Сретењског устава Димитрију Давидовићу.
 
Иницијативу за постављање спомен бисте Шлезингеру која се налази у депоу Музеја “21. октобар“, поднела је Музичка школа “Др Милоје Милојевић“, а реч је о делу академског вајара Драгана Николића, које је настало на 6. међународној ликовној колонији “Мостови Балкана“ 2006. године. Иницијативу о постављању бисте Димитрију Давидовићу покренула је градска Комисија за подизање споменика, а реч је о обновљеној иницијативи из 2013. године. Сагласност на ту иницијативу, одборници Скупштине града дали у јуну прошле године.

Спомен биста Јосифу Шлезингеру биће постављена на простору између Музичке школе “Др Милоје Милојевић“ и Књажевско-српског театра, а спомен биста Димитрију Давидовићу у непосредној близини зграде Старе скупштине.

Градско веће утврдило је предлог одлуке о додели звања Заслужни грађанин града Крагујевцу Талал Елзику из Палестине и упутило одборницима Скупштине града на разматрање и одлучивање. Елзик је, наведно је у образложењу, обављао дужност конзула државе Палестине у тадашњој СФРЈ, СРЈ, Србији и Црној Гори и Србији. У свакој прилици је промовисао државу Србију, регион Шумадије, а посебно град Крагујевац. Захваљујући њему, град Крагујевац је 2010. године потписао Споразум о сарадњи - братимљењу са Јерихоном, из чега су касније проистекли бројни видови сарадње између наша два народа.
На седници је донета и одлука о спровођењу поступка лицитације за постављање дечијих аутомобила на јавној површини: Трг фонтана, Велики парк и Пешачка зона. Градско веће дало је и сагласност на одлуку о набавци основних средстава за рад ЈКП Чистоћа - једне цистерне и теренског возила за потребе Службе зоохигијене.

Претходна страна