Контактирајте нас за више информација
X

Zgrada_suda_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага
Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Протокол о сарадњи са Природно – математичким факултетом
   

Град Крагујевац и Природно - математички факултет Универзитета у Крагујевцу потписаће Протокол о сарадњи чиме ће се створити услови за заједничку организацију и спровођење различитих пројеката из више научних области. Сагласност на закључење Протокола дало је Градско веће на седници одржаној 21. марта.

Сарадња ће бити реализована кроз узајамно праћење свих активности које могу бити предмет заједничке организације, затим кроз стручну помоћ у организовању припремне наставе за ученике завршних разреда основних школа из математике, физике, биологије и хемије, сарадњу и размену искустава посредством Канцеларије за младе у области професионалне оријентације младих и њиховог стучног усавршавања.

Организовањем припремне наставе за полагање мале матуре ученици ће моћи боље да се припреме за предстојећи пријемни испит и упишу жељене школе. То ће уједно бити и значајан вид подршке родитељима којима је додатна припремна настава врло значајна ставка у буџету. Из Канцеларије за младе подсећају да ће приоритет имати: ученици/це који примају дечији додатак, деца самохраних родитеља, ученици/це чији родитељи примају социјалну помоћ, као и деца без родитељског старања. Пријаве се могу преузети на кружном шалтеру у Градској управи, у Канцеларији за младе, Омладинском клубу као и на сајту Града и сајту Канцеларије за младе.  Припремна настава у сарадњи са Природно - математичким факултетом биће организована током априла и маја, а пријаве се примају до 30. марта.

Градско веће дало  је сагласност Градској управи за јавне набавке на покретање поступка јавне набавке мале вредности за набавку књига за одличне и награђене ученике основних и средњих школа из Плана централизованих јавних набавки. Чланови већа дали су и сагласност на правилнике о организацији и ситематизацији послова Центра за развој услуга социјалне заштите “Кнегиња Љубица“ и Центра за социјални рад “Солидарност“.

Претходна страна