Контактирајте нас за више информација
X

Zgrada_suda_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага
Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

За пројекте удружења од јавног интереса опредељено 2,6 милиона динара
   

Градско веће на седници одржаној 27. марта донело је одлуку о расподели средстава из буџета града Крагујевца за финансирање и суфинансирање програма/пројекта удружења који су од јавног интереса за град Крагујевац у 2018. години, у укупном износу од 2,6 милиона динара. Уговоре о суфинансирању са представницима 23 удружења чији су програми / пројекти одобрени,  потписаће проф. др Недељко Манојловић члан Градског већа за образовање.

Међу пројектима који ће бити реализовани налазе се Очување историјског наслеђа Старе радничке колоније, Унапређење српско - руске образовно - културне сарадње кроз програм Мост пријатељства Крагујевац - Москва, Оснажавање жена у борби против насиља у породици, Бал Рома, Инклузија ромске и сеоске школске деце кроз спорт и спортске активности и други пројекти.

Чланови већа дали су и сагласност да се противградне ракете трајно и без накнаде, уступе Републичком хидрометеоролошком заводу Србије ради заштите од града, пољопривредних усева и објеката. Град Крагујевац извршио је набавку 130 ракета дугог домета, чија је вредност са ПДВ - ом 5, 1 милиона динара. Истовремено, биће извршена и примопредаја 69 ракета које нису искоришћене у претходној сезони, за потребе 31 противградне станице на територији града Крагујевца.

Градско веће дало је сагласност Градској управи за здравствену и социјалну заштиту за покретање поступка јавне набавке мале вредности услуге Дневни боравак за одрасле особе са сметњама у развоју за највише 15 корисника у периоду од 7,00 до 15,00 часова, пет дана у недељи, који подразумева и три оброка доручак, ужину и ручак. Сагласност је дата и Градској управи за инвестиције за покретање поступка јавне набавке за извођење радова на реконструкцији и доградњи јавне расвете у делу улице Драгослава Срејовића.

Претходна страна