Контактирајте нас за више информација
X

Zgrada_suda_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага
Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

За пројекте од јавног интереса за Крагујевац 930 000 динара
   

Градско веће на седници одржаној 15. јуна донело је одлуку о расподели средстава на основу сталног конкурса за финансирање и суфинансирање програма/пројекта удружења који су од јавног интереса за град Крагујевац у 2018. години у укупном износу од 930 000 динара.

Највише средстава од укупно девет програма односно пројеката одобрено је Удружењу грађана Престоница за пројекат “Превенција појаве зависности код ученика основних и средњих школа и промоција здравих стилова живота“, Удружењу грађана Крајине Зора за програм “Српско коло“, Друштву за неуронауке за пројекат “Промоција традиционалних вредности Крагујевца и Шумадије“, Ромском информативном центру за пројекат “Повећање видљивости жена Ромкиња жртава породичног насиља“.

Градско веће утврдило је и Предлог одлуке о вршењу оснивачких права над Застава Заводом за здравствену заштиту радника д.о.о. Крагујевац и упутило одборницима Скупштине града на разматрање и одлучивање.

Чланови већа разматрали су и усвојили извештај о спроведеном конкурсу за доделу средстава из буџета града Крагујевца за 2019. годину за финансирање програма удружења / организација из области привреде. Од три поднета предлога, два подносиоца су испунила квалификациони услов за одобравање средстава “Организација потрошача Крагујевца“ за пројекат Унапређење заштите потрошача - Саветовалиште за потрошаче и “Пословно удружење понуђача Србије у поступцима јавних набавки“ за пројекат Мониторинг јавних набавки - шта доноси нови Закон о јавним набавкама. Трећи подносилац захтева, “Ромски информативни центар'', након бодовања, није испунио услов за одобравање средстава.

Градско веће је разматрало и прихватило финансијске извештаје за 2017. годину јавно - комуналних предузећа Чистоћа, Зеленило, Тржнице и Градска гробља.

Претходна страна