Контактирајте нас за више информација
X

Zgrada_suda_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага
Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Од 1. јула економичнији и ефикаснији јавни градски превоз у Крагујевцу
   

Градско веће на седници одржаној 22. јуна донело је решење о одређивању сталних и сезонских линија у јавном превозу путника у градском и приградском саобраћају на територији града Крагујевца, чија примена почиње већ 1. јула.

Предлог о изменама доставила је Градска агенција за саобраћај, а на основу Студије за економичнији и ефикаснији превоз путника, која је урађена у сарадњи са Саобраћајним факултетом из Београда. У том циљу измењене су трасе појединих линија, а интервал полазака смањен је са 45 на 15  минута, што ће према проценама, повећати капацитет за 20 посто. Донето је и решење о стајалиштима у градском, приградском и међумесном саобраћају и то је само део бројних новина које од 1. јула у јавном превозу путника најављују из Градске агенције за саобраћај.

Градско веће донело је закључак о прихватању Прелиминарног предлога програма удружења / огранизација којима се остварују потребе и интереси грађана у области социјалне и здравствене заштите за 2019. годину. У складу са Јавним позивом средства у износу 8,5 милиона динара одобрена су за реализацију програма 18 организација у области социјалне заштите, док је за програме четири организација / удружења у области здравствене заштите одобрено 1,4 динара. За реализацију програма и пројеката у области здравствене и социјалне заштите Црвеног крста, предложена су средства у износу 42 милиона динара. Коначан предлог биће усклађен са Одлуком о буџету града за 2019. годину и биће достављен Градском већу на усвајање.

Чланови већа усвојили су и закључак Комисије о утврђивању предлога за избор деце, наставника и пратилаца у оквиру програма међународне размене, о упућивању девет ученика средњих школа и једног пратиоца на боравак у Сирен од 12. до 19. јула.
 

Претходна страна