Контактирајте нас за више информација
X

Zgrada_suda_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага
Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Мрежа установа културе града Крагујевца
   

Једанаест установа културе чији се рад, одржавање и остваривање програма финансира из буџета града Крагујевца убудуће ће функционисати у оквиру Мреже. Повезивање установа културе у Мрежу има за циљ унапређење рада и начина функционисања, повећање обима средстава за финансирање програма и пројеката што ће се позитивно одразити на културну сцену града у целини. Мрежа ће како се очекује створити услове за квалитетније и бројније садржаје у области културно - уметничког стваралаштва како у земљи тако и у иностранству. Предлог те одлуке утврдило је Градско веће на седници одржаној 25. јуна и упутило у скупштинску процедуру.

Пред одборницима градског парламента наћи ће се и Предлог препоруке надзорним одборима јавних и јавно комуналних предузећа и скупштинама друштава осталих субјеката, као пружаоцима комуналних услуга и услуга обједињене наплате да донесу одлуке којима ће се омогућити закључење споразума о вансудском измирењу дугова са грађанима, како би корисници избегли плаћање додатних судских трошкова, као и трошкова измирења и камате.

У скупштинску процедуру Градско веће упутило је и предлог одлуке о изменама и допунама одлуке о комуналном реду, затим предлог одлуке о давању сагласности на одлуке Надзорних одбора о статусној промени припајања јавно комуналних предузећа Шумадија Крагујевац, Градске тржнице, Градска гробља, Зеленило и Паркинг сервис, као и предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о стајалиштима.

Чланови већа дали су сагласност на Правилник о општим условима за аутобусе у систему јавног градског и приградског превоза путника који ће, поред осталог, морати да имају видео надзор, бројач путника и бесплатан интернет. Градској агенцији за саобраћај дата је сагласност за закључење уговора о обављању комуналног посла јавног превоза путника у градском и приградском саобраћају са Вуловић Транспортом из Крагујевца и Аривом Литас из Пожаревца.

Претходна страна