Контактирајте нас за више информација
X





Zgrada_suda_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага
Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуре



Лого

Јавни позив за коришћење пољопривредног земљишта без накнаде
   

Градско веће на седници одржаној 3. јула донело је одлуку о расписивању јавног позива за остваривање права коришћења без плаћања накнаде пољопривредног земљишта у државној својини на територији града за 2019. годину. Право на подношење захтева имају: образовне установе - школе, стручне пољопривредне службе и социјалне установе којима се може дати на коришћење површина примерена делатности којом се баве а највише до 100 хектара, високообразовне установе - факултети и научне институције чији је оснивач држава и установе за извршење кривичних санкција а највише до 1000 хектара и правна лица у државној свјини регистрована за послове у области шумарства.

Одлуком Градског већа биће расписан и јавни позив за доказивање права пречег закупа пољопривредног земљишта у државној својини на територији града за 2019. годину. Право пречег закупа пољопривредног земљишта може се остварити по основу власништва над пољопривредном инфраструктуром и сточарства.

Текст јавних позива биће објављен на званичној интернет страници града www.kragujevac.rs, огласној табли Градске управе и месним канцеларијама. Рок за достављање потребне документације је 30.октобар 2018. године.

Градско веће дало је сагласност Градској управи за имовину да у средствима јавног информисања распише оглас за давање у закуп пословног простора путем јавног надметања и огласа за отуђење јавним надметањем грађевинског земљишта у јавној својини.

У складу са објављеним, стално отвореним конкурсом за пријаву предлога пројеката којима се оставарују потребе и интереси грађана у области социјалне и здравствене заштите из буџета града одобрено је 500 000 динара за реализацију пројекта Мапа доступности града Крагујевца за iOS мобилне телефоне Форума младих са инвалидитетом и Знаковни језик подршке глувим корисницима Завода Мале Пчелице - Удружења тумача знаковног језика “Једро“. За реализацију три пројекта у области здравствене заштите одобрено је 700 000 динара Српском лекарском друштву, Удружењу особа са менталним сметњама “Луна“ и Српско - ромском удружењу грађана “Интерактивни глобал центар“.

У оквиру традиционалног програма размене ученика са побратимским градом Питештијем из Румуније, град Крагујевац ће од 11. до 22. јула ове године бити домаћин групи од 23 ученика и три пратиоца. Трошкове смештаја и исхране у Крагујевцу и летовања на Златибору сносиће град Крагујевац.

Поред тога, град ће одлуком Градског већа сносити и трошкове боравка осам ученика и два пратиоца из побратимског града Сирена у Француској које ће угостити од 19. до 26. јула.

Претходна страна