Контактирајте нас за више информација
X

Zgrada_suda_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага
Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Два милиона динара за пет пројеката у култури
   

Одлуком Градског већа, донетој на седници 19. јула, из буџета града биће издвојено близу два милиона динара за суфинансирање пет пројеката у култури, које је након вредновања и оцењивања предложила стручна комисија.

Највише средстава 1,2 милиона динара одобрено је Друштву историчара Шумадије за пројекат “Крагујевац прва престоница модерне Србије 1818 - 1841. године“, док ће са 300 000 динара бити суфинансиран пројекат Друга књига путописа Станислава Кракова - Удружења “Бирам Крагујевац“. За суфинансирање без јавног конкурса Комисија је предложила и следеће пројекте: Крагујевац широм света - Студентског културног центра, затим израду Монографије поводом 25 година постојања и рада Планинарског друштва “Жежељ“ као и одлазак Српског ансамбла Смиље на XII Међународни фествал фолклора “Разиграно оро“ који се одржава у Охриду.

На предлог Градске управе за имовину, а након спроведеног поступка јавног надметања, чланови Градског већа донели су и одлуке о давању у закуп пословног простора у оквиру МЗ Десимировац и три киоска на Цветном тргу најповољнијим понуђачима.

Претходна страна