Контактирајте нас за више информација
X

Zgrada_suda_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага
Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Из буџета града близу четири милиона за санацију штете од невремена
   

Град Крагујевац издвојиће 3,4 милиона динара за санацију штете настале услед невремена које је 27. јула захватило ово подручје. Поткомисија Централне комисије за утврђивање штете обишла је 101 домаћинство, утврдила насталу штету услед поплава, прокишњавања, удара грома, струјног удара и пожара, утврдила стварну штету и висину накнаде по сваком захтеву.

Поред тога, на седници Градског већа која је одржана 29. августа одобрено је још 289 000 динара за ублажавање и санирање штете на стамбеним објектима и сточном фонду, из ранијег периода.

Новац за наканду штете биће издвојен из сталне буџетске резерве града Крагујевца.

Градско веће дало је сагласност на Одлуку Управног одбора Центра за развој услуга социјалне заштите “Кнегиња Љубица“ о утврђивању економске цене за услуге Прихватилишта за децу и младе и Прихватилишта за жртве породичног насиља. Ревизија цене услуга врши се једном годишње на основу калкулације трошкова и сада ће по кориснику месечно износити 80 082 динара.

Одлуком Градског већа ОШ “Живадника Дивац“ уступљен је на коришћење и без накнаде објекат фискултурне сале површине 1144 квадратна метра.

Чланови Градског већа утврдили су и предлоге одлука о давању сагласности на измену Статута свих установа културе и упутили одборницима Скупштине града на разматрање и одлучивање.

Претходна страна