Контактирајте нас за више информација
X

Zgrada_suda_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага
Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Утврђен програм Октобарских свечаности
   

Градско веће на седници одржаној 25. септембра утврдило је програм Октобарских свечаности. Поред већ традиционалних манифестација као што су Музичке свечаности Октобру хододарје, ЈоакимИнтерФест, Бдење, Молебан и Велики школски час, на коме ће бити изведена драма “Нисам крив што сам жив“ аутора Ђорђа Милосављевића, овогодишњи програм доноси низ концерата, изложби, трибина и промоције књига.

Градско веће дало је и сагласност на закључење два Меморандума о разумевању између Данског савета за избеглице Србије и града Крагујевца, у оквиру реализације пројекта “Одрживи повратак - подршка и оснаживање“. Циљ пројекта је да подржи одрживи повратак интерно расељених лица која желе да се врате на Косово. Повратничка помоћ подразумева превоз до места повратка, повратнички пакет, обуку за пословно планирање и стручно усавршавање као и грант за доходовне активности.

Други Меморандум односи се на “Подршку достојанственим стамбеним решењима и одрживом начину живота расељених и повратника у Србији“ чији је циљ побољшање услова становања интерно расељених лица и повратника из процеса реадмисије у Србији, кроз стамбено збрињавање и помоћи за економско оснаживање. Пројектом је предвиђена куповина шест сеоских домаћинстава уз обезбеђење грађевинског материјала за реновирање или потребан намештај, изградња четири монтажна објекта уз обезбеђење основног намештаја и беле технике, додела пакета грађевинског материјала за 11 индивидуалних кућа и додела седам економских пакета обуке за пословно планирање и стручно усавршавање. Избор корисника вршиће Заједничка комисија, а рок за реализацију је 28. фебруар 2020. године. Одабрани корисници оствариће право на непокретност и  моћи ће да се упишу као власници код Републичког геодетског завода - катастар непокретности.

Пројекат финансира Европска унија посредством Делегације Европске уније у Србији, а реализује Дански савет за избеглице Србија у сарадњи са ко - апликантима.

Градско веће донело је одлуку о покретању иницијативе за израду Програма санације и додатног опремања аутобуских стајалишта у јавном градском и приградском превозу путника на територији града. Чланови Градског већа дали су сагласност Градској управи за инвестиције за покретање поступка јавне набавке за радове на инвестиционом одржавању ОШ “Јулијана Ћатић“ у Страгарима. Сагласност за покретање два отворена поступка јавне набавке добила је и Градска управа за управљање пројектима, одрживи и равномерни развој - за извођење радова на реконструкцији кухиње одмаралишта “Копаоник“ и  водоснабдевању ОШ “Прота Стеван Протић“ у Чумићу.

У складу са објављеним стално отвореним конкурсом за пријаву предлога пројеката којима се остварују потребе и интереси грађана у области социјалне и здравствене заштите одобрена су средства у износу од 65 000 динара Асоцијацији пословних жена “Визија“ за пројекат “Обуком до посла“.

Претходна страна