Контактирајте нас за више информација
X

Zgrada_suda_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага
Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Утврђена просечна цена квадратног метра непокретности
   

Градско веће на седници одржаној 28. новембра донело је одлуку о утврђивању просечних цена квадратног метра одговарајућих непокретности по зонама за утврђивање пореза на имовину за 2019. годину.

Просечна цена квадратног метра одоговарајуће непокретности по зонама утврђена је на основу 1208 уговора о промету непокретности, у периоду од 1. јануара до 30. септембра 2017. године, које су јавни бележници доставили Пореској управи.

Просечна цена квадратног метра стана у Екстра зони, у износу од 107 957 динара, утврђена је на основу цена из 188 уговора о промету станова у овој зони, док је просечна цена за квадратни метар куће за становање утврђена на основу четири уговора о промету у износу од 56 084 динара.  У И зони просечна цена квадратног  метра за стан је 92 698 динара, а за кућу 54 458 динара. Просечна цена квадрата за стан у II зони утврђена је у износу од 78 868 а у кући 31 200 динара. У III и IV зони просечна цена квадрата у стамбеним зградама је 60 188 динара. У кућама за становање у III зони утврђена цена квадратног метра је 32 222, а у IV зони 22 722 динара. С обзиром на то да није било уговора о промету станова у V зони, цена није утврђена за квадратни метар стана, док је за куће на основу 16 уговора о промету из 2018. године утврђена у износу од 14 843 динара.

Одлуком су такође утврђене цене квадратног метра по зонама за пословне зграде, гараже и гаражна места, затим, цене квадратног метра грађевинског и пољопривредног земљишта по зонама као и квадратног метра шумског земљишта.  

На данашњој седници Градско веће дало је и сагласност Градској управи за инвестиције за покретање поступка јавне набавке за радове и активности у процесу добијања истражног права за водоснабдевање у селима Ресник, Горње Јарушице, Горње Грбице, Горња и Доња Сабанта, Велика Сугубина, Дреновац, Влакча и Белошевац.

Претходна страна