Контактирајте нас за више информација
X

Zgrada_suda_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага
Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Ликовни конкурс Kragujevac Plaza
   

На данашњем редовном заседању, пред члановима Градског већа нашло се 39 тачака дневног реда, од којих се 14 односило на усклађивање прописаних новчаних казни са чланом 35. став 1. Закона о прекршајима.

Градска управа за инспекцијске послове припремила је у складу са Законом о локалној самоуправи, Статута града Крагујевца и Одлуке о градским управама, 14 Нацрта одлука о изменама међу којима су Одлуке о одржавању чистоће, снабдевању града топлотном енергијом, пијацама, обављању димничарских услуга, јавном превозу путника у градском и приградском саобраћају, ауто - такси превозу, радном времену угоститељских, трговинских и занатских објеката, држању домаћих животиња и друго.

То значи да ће износ новчане казне за физичко и одговорно лице која се сада креће у распону од 250 до 25 000 динара убудуће износити од 2500 до 75 000 динара. Казне за правно лице, након усклађивања кретаће се у распону од 50 000 до милион динара, уместо досадашњих од 5000 до 500 000 динара. Најнижи износ казне за предузетнике биће увећан са 2500 на 5000 динара.

Коначну реч о Нацртима тих одлука даће одборници Скупштине града на првом наредном заседању, а одлука ступа на снагу осмог дана од објављивања у “Службеном листу града Крагујевца“.

На данашњој седници чланови већа именовали су и трочлану Комисију за избор ликовних радова приспелих на конкурс, који су 21. октобра заједно расписали град Крагујевац и Плаза, поводом наставка радова на изградњи објекта Plaza centar. Конкурс је намењен предшколцима и ученицима основних школа. За најмлађи узраст задата тема је “Моја породица“. За ученике узраста од 7 до 10 година тема је “Забавне ствари које волим да радим“ а за старосну групу од 11 до 15 година тема је “Како би изгледао мој тржни центар“.

Конкурс је према речима Драгослава Милошевића члана Градског већа за образовање, културу и информисање отворен до 11. новембра. Сви победнички радови биће изложени на огради градилишта Крагујевац Плазе и служиће као насловна страна Плаза Центра међународних божићних честитики 2010. године. Пригодни поклони победницима биће уручени у првој недељи децембра. Оглас је објављен у Крагујевачким новинама 21. октобра, а налази се и на званичној интернет презентацији града Крагујевца.

Чланови већа разматрали су и Извештај о извршењу буџета града Крагујевца у периоду од 1. јануара до 30. септембра текуће године.

Претходна страна