Контактирајте нас за више информација
X

Zgrada_suda_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага
Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Поскупљење грејања од 15.новембра
   

Грејање у Крагујевцу, од 15.новембра, биће скупље за 15%, с обзиром да су чланови Градског већа, на данашњој седници, дали сагласност на Одлуку о повећању цене топлотне енергије коју је донео Управни одбор овог предузећа.

Енергетика је тражила повећање од 35% али је Градско веће одобрило корекцију цене за 15%. Градоначелник Крагујевца Верољуб Стевановић рекао је да је “увек мука када одлучујете о захтеву који је оправдан а имате у виду ситуацију у којој јесте свака наша породица. “Стевановић је рекао и да је одобрено повећање цене топлотне енергије од 15% иако је образложење заиста такво да је прихватљиво да повећање буде свих 35%. “Ми смо врло задовољни како ради “Енергетика“, имамо изузетну сарадњу и морамо заједнички да се потрудимо да грејну сезону на прави начин, уз све тешкоће које “Енергетика“ има, пребродимо на прави начин“, рекао је градоначелник.

Директор “Енергетике“ Никола Петровић каже да је у условима у којима је само за последњих годину дана цена мазута повећана за 35%, гаса за 45% а угља за 22% , било неопходно тражити повећање цене грејања. Он додаје да ово предузеће мора да обезбеди континуирано грејање у Крагујевцу и наглашава да велики проблем у пословању представљају добављачи енергената јер “Нис петрол“ тражи да се обавезе авансно плаћају док “Србија гас“ и рудници инсистирају на плаћању искључиво у валутном року. Нова цена грејања почеће да се примењује од 15.новембра и износиће 63,03 динара по метру квадратном стамбеног простора. За стан, од на пример 50 квадрата, корисници ће убудће плаћати 3 150,50 динара месечно.

Чланови Градског већа данас су прихватили нацрт Одлуке о изради плана детаљне регулације радне зоне Цветојевац и упутили је у скупштинску процедуру. Пред одборницима ће се, одлуком чланова већа, наћи и нацрт одлуке о изменама и допунама Одлуке о уређењу града, која у добром делу, како је рекао члан већа Небојша Васиљевић третира сва она питања која ће ускоро бити у надлежности комуналне полиције и која уводи ред у овој области. Због усаглашавања са Законом о безбедности саобраћаја на путевима и Закона о прекршајима прихваћен је и у скупштинску процедуру упућен Нацрт Одлуке о изменама и допунама Одлуке о јавним паркиралиштима.Данашњом Одлуком Градског већа град Крагујевац преузео је вршење оснивачких права над Историјским архивом Шумадије Крагујевац.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Претходна страна