Контактирајте нас за више информација
X

Zgrada_suda_4.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага
Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого

Седница Градског већа
   

Чланови Градског већа дали су данас сагласност на закључење Протокола о уређењу међусобних односа и Уговора о позајмици енергената са “Енегетика“ д.о.о. Како је рекао мр Владо Вучковић члан Градског већа за привреду реч је о обезбеђењу енергената за грејну сезону 2010/2011, тако што је град Крагујевац од републичке Дирекције за робне резерве позајмио 3 450 тона мазута и уступио их Енергетици. На тај начин, каже Вучковић, град Крагујевац плаћа дуговања за испоручену топлотну енергију буџетских корисника за грејну сезону која је у току.

Програми за спровођење Локалног плана акције за децу и Локалног плана акције за Роме, избегла и интерно расељена лица за 2011.годину усвојени су на данашњој седници Градског већа.Члан Градског већа за социјалну политику и друштвену бригу о деци Славица Савељић рекла је да ови програми, које већ годинама реализује град Крагујевац, имају за циљ да се унапреди социјални, здравствени и образовни статус деце односно унапреди положај Рома, интерно расељених и избеглих.када је реч о програму дотације невладиних организацијама, који је данас такође прихватило Градско веће, Славица Савељић каже да је реч, пре свега, о програму ђачких кухиња али и другим активностима ГО Црвеног крста у Крагујевцу као и подршке програмима организација особа са инвалидитетом. Она наглашава да је за све ове програме и у овој години износ новчаних средстава исти као и у 2010.години.

Чланови Градског већа данас су усвојили и Програм за развој пољопривреде за 2011.годину где је, како је истакла помоћник градоначелника за пољопривреду др Снежана Живановић Катић, акценат стављен на наставак активности на решавању проблема водоснабдевања на сеоском подручју. За водоснабдевање превиђено је 38 милиона динара док је за комплетан програм пољопривреде у овој години планиран износ од око 92 милиона динара. Одобрена су и средства за покровитељство трећег циклуса ''Шумадијских зимских игара'' које почињу 21.јануара и које ће, кроз 11 такмичарских кругова, трајати све до априла када је планирано финале. Град Крагујевац ће и ове године финнасирати традиционалну манифестацију пливање за Крст часни, у организацији Свебор дружине ''Шумадија''. Предузеће за изградњу града Крагујевца добило је данас сагласност за спровођење поступка јавне набавке за избор најповољнијег понуђача за зимско одржавање локалних и некатегорисаних путева.
 

 

 

 

 

 

 

Претходна страна