Контактирајте нас за више информација
X

Sokolana_Autor_Zoran_Petrovi_1.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага
Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого
Налазите се: 

Промоција монографије и песничко вече са лекарима
   

На трибини “Крагујевац-завичај модерне Србије“ представљена је бројној публици монографија и филм “150 година крагујевачке болнице“ аутора професора др Зорана Матовића.

Присутни Крагујевчани и њихови пријатељи, међу којима и велики број лекара, са изузетном пажњом и нескривеним поносом су одгледали филм, а онда у разговору са аутором сазнали још много детаља о овој за сваког тако важној институцији модерног Крагујевца.


Дивно вече зачинила је посебним емоцијама група лекара писаца и песника који су се први пут на овај начин представили публици у Удружењу. Др. прим. Анка Станојчић, др Бранислав Голдер, др Душанка Стевовић-Гојгић, др Радмила Шехић, др Жељко Баћевић и др. Драган Павловић, или потичу или имају неку, бар духовну, везу са Крагујевцом.

Овај скуп био је истовремено и оснивачка седница новоформираног Лекарског одбора у оквиру Удружења Крагујевчана и пријатеља Крагујевца.

Присутни су са великим задовољством још једном примили информацију о градњи новог, најмодернијег, хирушког блока у оквиру Клиничког центра у Крагујевцу, али и изразили жељу да се по сваку цену пронађе начин да се у оквиру урбанистичких и архитектонских решења сачувају најстарије зграде болничког комплекса у којима се данас налазе просторије Српског лекарског друштва и музејска поставка.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Претходна страна