Контактирајте нас за више информација
X

Sokolana_Autor_Zoran_Petrovi_1.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага
Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого
Налазите се: 

Крагујевац и европске интеграције
   

У Центру Крагујевац у Београду, где се сваког четвртка, у организацији Удружења Крагујевчана у Београду, окупљају сви они који живе у главном граду али су рођени у Крагујевцу и носе га у срцу, одржана је трибина “Крагујевац и евопске интеграције“. На трибини је говорио помоћник градоначелника Крагујевца проф.др Добрица Миловановић који је представљао не само Крагујевац већ и Србију у Савету Европе и бројној публици говорио о својим искуствима у овој европској институцији.

Увод о представљању активности града Крагујевца у Европи било је подсећање на све пријатељске и побратимске везе које наш Град има са многобројним градовима у окружењу и Европи. Оно што је изазивало посебну пажну присутних су јаке привредне, научне и културне везе које имамо са градовима побратимима али и чињеница да Крагујевац непрекидно ради на њиховом јачању али и успостављању нових партнерских и побратимских односа. Проф. Миловановић је подсетио и присутне на учешће наше делегације на заседању Конгреса Савета Европе у Стразбуру. Од јесени прошле године Крагујевац има и своју Канцеларију у Бриселу захваљујћи Јужноморавској регији Чешке Републике и која треба лобирањем да допринесе што више пројеката из срца Шумадије наиђе на партнерство у европским институцијама и земљама.

Посебно интересантно за све присутне било је сазнање да је проф. др Добрица Миловановић био известилац о стању демокартије у Белгији и Немачкој и да је надзирао изборе у Јерменији, Азербејџану и Израелу.
 

 

 

 

 

Претходна страна