Контактирајте нас за више информација
X

Sokolana_Autor_Zoran_Petrovi_1.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага
Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого
Налазите се: 

Стопе у висини међу Крагујевчанима у Београду
   

У оквиру трибине “Реч је о књизи“ у Центру Крагујевац у Београду, у четвртак на Благовести, одржана је промоција пете књиге Јелице Данковић “Стопе у висини“. О књизи су говорили песник Тома Милошевић и Михајло Вујанић, песник и афористичар. Поред ауторке стихове је казивао и Петар Марш, а у музичком делу програма учествовале су две флаутискиње-ученице музичке школе “Јосип Славенски“ у класи професора Љубомира Димитријевића.

Радомир Андрић, рецензент књиге “Стопе у висини“ је рекао: “Песникиња Јелица Данковић сабрала је узбудљиве тренутке свога неуморног ходочашћа планинама и висовима, изазовним и никад потпуно одгонетнутим... Сваки запис је опточила емотивном бојом и млазевима светлости из речника својственог само посвећеницима исконске лепоте.“

“Још ми руке на здравац миришу,
а на груди просула се нана.
Сви облаци најављују кишу
ми ходамо, али наша сунчана је страна.“
“Биљни свет“

Тома Милошевић је такође говорећи о књизи истакао да је то кратка лирска проза и поезија настала на неком горском ходочашћу у сусрет Сунцу, флори и фауни, диљем лепе наше Србије. Под мотом “побећи у светлост“ Јелица Данковић нам поклања на дар, у форми кратке приче и пречишћеног мозаичког стиха, идиличне мотиве да и на животно препуном простору велеграда осетимо мирис пољског биља.

Ово песничко вече завршило се у најлепшем расположењу како учесника тако и самих слушалаца који су тражили књигу са потписом ауторке.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Претходна страна