Контактирајте нас за више информација
X

Sokolana_Autor_Zoran_Petrovi_1.jpg
 
Напредна претрага Напредна претрага
Gate of Europe

Географски информациони систем

Салон антиратне карикатуреЛого
Налазите се: 

Нове усмене новине
   

У Удружењу је 14. априла одржан други скуп у оквиру трибине Нове усмене новине - НУН 2. Овога пута трибина је била повећена излагању проф.др Дарка Танасковића на тему новоосманске политике Турске и актуелним потресима у арапском свету. Наш угледни турколог и исламолог, који је био и амбасадор наше земље у Турској, пред пуном салом веома заинтресованих чланова и пријатеља Удружења, говорио је о пореклу и настанку такве политичке линије данашње Турске.

Такође, дате су координате њене утемељености, актуелних праваца и домета у овом часу. При том,треба рачунати и на присутне друге интересе. Али, у спроводјењу поменуте спољнополитичке линије, Турска наступа прагматично и своје потезе усклађује са могућностима и околностима. Истовремено је указано на позицију Турске у региону,с обзиром на кретања у арапском свету, као и о садашњим потресима и могућим реперкусијама.

Дотакнута су и питања комплексности односа Турска - ЕУ, а такодје и актуелне елементе у односима Србије са Турском.

Професор Дарко Танасковић спремно је одговарао и на више питања присутних. После једноипочасовног веома успешног излагања, присутни су га врло срдачно поздравили, а председник Зоран Матовић и В.Станимировић захвалили су се професору Танасковићу и отворили могућност даље сарадње и поновног гостовања у Удружењу.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Претходна страна